Uavgjort for Ajer og Brentford etter omstridt annullering

Brentford og Kristoffer Ajer ble hindret av en kontroversiell dommeravgjørelse i 1-1-kampen mot Aston Villa i Premier League lørdag.

Ajers klubb har imponert etter opprykket til Premier League, og kunne ha tatt en ny skalp mot Aston Villa. På stillingen 1-1 fem minutter før pause fikk Brentford et mål annullert for offside på omdiskutert vis.

Villa-keeper Emiliano Martínez var uoppmerksom på et utspark, og Brentfords Vitaly Janelt snappet ballen i lufta og satte den i mål. Reprisene viste at det ikke var kontakt mellom spiss og keeper, men dommeren annullerte likevel målet.

Da kunne Villa puste lettet ut. Det kunne også Brentford-spillerne da kampen ble avblåst, for Villa hadde mange gode sjanser og gjorde det til tider svært hett for Ajer i Brentford-forsvaret.

Brentford fikk en drømmestart da Ivan Toney ordnet 1-0 etter sju minutter, men bare fem minutter senere utlignet Emiliano Buendia.