To perlemål og sen Sandefjord-straffebom da Sandefjord og Tromsø spilte uavgjort

Innbytter Sivert Gussiås kunne bli den store helten for Sandefjord like før slutt da han skaffet straffe, men spissen bommet. Dermed endte det 1-1 mot Tromsø.

Allerede etter 17 minutter sto det 1-1 i Sandefjord. Hjemmelaget tok ledelsen etter 12 minutter da Vidar Ari Jónsson vartet opp med en perlescoring.

Kristoffer Normann Hansen slo en tversoverpasning til Ari Jonsson, som hamret til fra 16 meter. Sekunder senere sang ballen i nettmaskene.

– Jeg traff ballen veldig godt, og det var supert å score mål, sa Jónsson til Discovery+ i pausen.

Triksescoring

Fem minutter senere var lagene like langt. Ebiye Moses fikk ball på fem-seks meter og trikset ballen over både Sander Moen Foss og Jacob Storevik. Spissen hadde ingen problemer med å sette ballen i det åpne målet like etter.

– Det var en veldig god førsteomgang. Selvfølgelig scoret jeg, og assisten var veldig bra, sa Moses i pausen.

Sandefjord fikk to store muligheter like etter utligningen, men verken Brice Wembangomo eller Normann Hansen klarte å overliste Jacob Karlstrøm i Tromsø-buret.

Tromsø fikk sin store mulighet like etter pause, men Sakarias Opsahl sitt forsøk fra kloss hold ble reddet på strek av Martin Kreuzriegler.

Straffebom

Tre minutter før full tid fikk hjemmelaget straffe da innbytter Sivert Gussiås ble lagt i bakken. Samme mann tok straffen, men Karlstrøm vartet opp med en knallredning på straffen. Dermed endte det 1-1.

– I dag skulle vi hatt tre poeng. Vi klarer ikke å sette sjansene, og da blir det uavgjort, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til Discovery+.

Sandefjord er nummer elleve med 21 poeng, mens Tromsø fortsatt ligger på 13.-plass, nå med 15 poeng. Kampen var deres tredje på rad uten tap.

Eliteserien, runde 16

Sandefjord – Tromsø 1-1 (1-1)

2000 tilskuere.

Mål: 1-0 Vidar Ari Jónsson (12), 1-1 Ebiye Moses (17).

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder.

Gult kort: Brice Wembangomo, Sandefjord, Isak Helstad Amundsen, Tromsø.

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Brice Wembangomo, Sander Moen Foss, Martin Kreuzriegler, Mats Haakenstad – Sander Risan Mørk (Erik Brenden fra 73.), Harmeet Singh, William Kurtovic – Vidar Ari Jónsson (Franklin Nyenetue fra 82.), Alexander Ruud Tveter (Sivert Gussiås fra 73.), Kristoffer Normann Hansen (Moussa Njie fra 82.).

Tromsø (3-2-3-2): Jacob Karlstrøm – Isak Helstad Amundsen, Anders Jenssen (Christophe Psyché fra 85.), Casper Øyvann (Adam Örn Arnarson fra 46.) – Niklas Vesterlund, Lasse Nilsen – Sakarias Opsahl, Kent-Are Antonsen, Eric Kitolano (Runar Espejord fra 68.) – August Mikkelsen, Ebiye Moses.

Resten av runden: Bodø/Glimt – Kristiansund 3-0, Haugesund – Lillestrøm 0-3, Sandefjord – Tromsø 1-1, Vålerenga – Viking 1-1.

Senere kampstart: Rosenborg – Odd 5-0