Larsen-kule reddet viktig Mjøndalen-poeng mot trenerløse Stabæk

(Stabæk - Mjøndalen 1-1). Stabæk, uten sin hovedtrener Eirik Kjønø på sidelinjen, så ut til å gå mot tre svært viktige poeng mot Mjøndalen, men Lars Olden Larsen ville det annerledes.

Hans harde og presise skudd et snaut kvarter før slutt gjorde at kampen på Nadderud lørdag endte 1-1. 20 år gamle Kornelius Normann Hansen scoret det første målet allerede før to minutter var spilt.

Med Eirik Kjønø på Uefas trenerkurs, kurset som gir pro-lisens, var det assistent Bård Wiggen som ledet hjemmelaget mot Mjøndalen i kampen som markerer at siste halvdel av eliteseriesesongen er i gang.

Uavgjortresultatet gjør at det er status quo for begge lag før resten av lagene skal i aksjon og spille sin kamp nummer 16. Mjøndalen blir værende på 14.-plass som gir kvalifisering med 13 poeng, mens Stabæk er under streken med like mange.

– Vi styrer fullstendig i annen omgang. Det er sjelden vi er så overlegen en motstander i Eliteserien. De hang ordentlig i tauene synes jeg og virket fornøyd med ett poeng, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Discovery.

Neste kamp for Mjøndalen blir hjemme mot Lillestrøm til helgen.

Store skadeproblemer

For Stabæk slet skikkelig mot slutten av kampen, mye på grunn av at skadeproblemene hoper seg opp for bæringene. Lørdag måtte midtstopper Yaw Amankwah forlate gresset ti minutter ut i 2. omgang, mens stortalentet Antonio Nusa måtte ut tre minutter tidligere.

Fra før er Sammy Skytte ute med skade, mens toppscorer Oliver Edvardsen startet kampen på benken på grunn av en kjenning.

– Det er en utfordring å være på benken, for man kan ikke gjøre bytter når man vil, sa Wiggen om den vanskelige skadesituasjonen til Stabæk.

Stabæk møter Vålerenga i neste runde. Laget har dermed åtte dager på seg til å stable et skadeskutt lag på beina.

Ropte på straffe

Lørdagens kamp var så vidt i gang da Normann Hansen gjorde det meste selv. 20-åringen tok med seg ballen i høy fart og vendte opp i 16-meteren. Der skapte han seg tid og rom til å avslutte, og ballen ble sendt presist langs bakken i det høyre hjørnet.

Resten av omgangen var relativ jevn uten de helt store mulighetene for noen av lagene. Mjøndalens Kent Håvard Eriksen var på vei gjennom, men fikk en kraftig dytt av Amankwah og gikk i bakken. Eriksen ropte på straffe, men dommer Tom Harald Hagen vinket spillet videre.

– Han (Amankwah) er ikke på ball i alle fall. Han kan fint dømme straffe der, sa Eriksen til Discovery i pausen.

Dobbeltsjanse

Det endret seg noe etter hvilen hvor kampen åpnet seg mer opp, og Mjøndalen tok mer tak i spillet og fikk mer plass.

Innbytter Benjamin Stokke avsluttet hardt fra kort hold, men fikk skuddet blokkert. Deretter avsluttet Brustad, men Marcus Sandberg fikk avverget med hjelp av stolpen.

Mjøndalen fikk betalt da Larsens kanonkule snek seg inn ved den lengste stolpen til Sandberg et snaut kvarter før slutt.

Assistent Wiggen sendte innpå Fitim Azemi, Mathis Bolly og Oliver Edvardsen sju minutter før slutt i håp om å få tre poeng, men bunnlagene endte med ett poeng hver i kveldssolen i Bærum.