Rekdals HamKam slo Jerv – fikk luke i opprykkskampen

Kjetil Rekdal og HamKam fikk en god start på høstsesongen med 2-0-seier over Jerv. Nå har hamarsingene fire poengs luke til opprykksrivalene i 1.-divisjon.

Serielederne var ett poeng foran tabellnabo Jerv før oppgjøret. Samtidig avga Aalesund poeng mot Ranheim, og dermed ble det en god onsdag for Rekdal i kveldssola i Grimstad.

Mot Jerv, som har hatt en god sesong til nå og vært med i toppen hele veien, var det Aleksander Melgalvis som headet inn 1-0 før to minutter var spilt. Like etter pause var debutanten Thelonius Bair, som er på lån fra Vancouver Whitecaps, på plass og doblet ledelsen.

Jerv trykket på i siste del av kampen, men HamKam sto bra imot presset fra Arne Sandstøs menn.

Tabelltoer Fredrikstad fikk besøk av Start i kampen som startet like etter de andre lagene. Der fikk FFK og Start med seg ett poeng hver etter at det endte 2-2. FFK er med det tre poeng bak HamKam. Start ligger midt på tabellen etter den svake sesongstarten.

For Aalesund utlignet Sigurd Haugen til 1-1 på straffespark i 2. omgang. Før hvilen hadde Filip Brattbakk scoret for Ranheim. Det gjør at HamKam har fire poeng ned til både AaFK og Jerv.

Sogndals 3-2-seier over KFUM gjør at de er fem poeng bak serielederne fra Hamar. Det så komfortabelt ut med Sogndals 3-0-ledelse fire minutter før full tid, men KFUM reduserte to ganger og skapte noen ordentlig spennende sluttsekunder, men Sogndal holdt unna.

Grorud ligger sist i 1.-divisjon, og onsdag ble det 1-3-tap for Åsane. Stjørdals-Blink røk 0-1 for Raufoss.

Den ferske Sandnes Ulf-treneren Bjarne Berntsen har fått i oppgave å ta klubben opp fra bunnen av tabellen. Det så dårlig ut, men Berntsens gutter snudde 1-2 til 3-2-seier i Sandnes.

1) HamKam 14 9 2 3 28 - 13 29
2) Fredrikstad 14 7 5 2 27 - 18 26
3) Aalesund 14 7 4 3 22 - 17 25
4) Jerv 14 7 4 3 22 - 22 25
5) Sogndal 14 7 3 4 23 - 15 24
6) Åsane 14 6 1 7 18 - 21 19
7) Raufoss 14 5 3 6 25 - 23 18
8) Start 14 5 3 6 25 - 25 18