Fotball

Horneland ber Brann-spillere stå fram – flere har tatt narkotest

Brann-trener Eirik Horneland oppfordrer de tolv Brann-spillerne som var på nachspiel på klubbens hjemmebane til å offentliggjøre hvem de er.

Det sa Brann-sjefen da han møtte mediene i Bergen onsdag. Uttalelsene er gjengitt av blant andre VG og BA.

– De som var på nachspielet, må lage en felles pressemelding, tenker jeg. Det er kun ut fra mitt eget hjerte og hode for å hjelpe klubben, sa Horneland.

– De tolv har gjort en god del regelbrudd allerede. Det må de stå for i mitt hode. Jeg hadde nok gjort det om jeg var i deres situasjon, fortsatte han.

Brann-keeper Håkon Opdal opplyser til VG at spillerne vurderer å etterkomme sjefens ønske. Veteranen vil ikke uttale seg rundt om han selv deltok på festen.

Trener Horneland opplyste også i møtet med pressen at flere av spillerne tok en narkotikatest onsdag.

– Det har vært gjort frivillig. En gjeng tok urinprøve i dag, sa Horneland, som videre ble utfordret på hvordan klubben eventuelt må vil håndtere en positiv test.

– Da må vi håndtere det som klubb. Det tror jeg ikke er så vanskelig å håndtere. Men jeg har en klar følelse av at det ikke var narkotika på nachspielet, sa Brann-treneren.

Tolv Brann-spillere deltok på nachspielet på klubbens hjemmebane natt til tirsdag i forrige uke. Hendelsene der har ledet til at politiet etterforsker et mulig seksuelt overgrep. Én person har status som mistenkt i saken.

Brann-ledelsen gjentok onsdag at det fortsatt jobbes med å kartlegge hva som skjedde under festen.

Mer fra Dagsavisen