West Ham med sterk borteseier etter enorm snuoperasjon

Det ble målrikt og fartsfylt da West Ham utlignet to ganger på veien mot 4-2-seier borte mot Newcastle i lagenes første Premier League-kamp for sesongen.

West Ham var under både 0-1 og 1-2, men spilte en meget sterkt 2. omgang og fikk med seg alle poengene til London. Det ga David Moyes’ mannskap en drømmestart på sesongen.

Fem minutter var spilt da Newcastle tok ledelsen etter et enormt forarbeid av den lekne Allan Saint-Maxim. Franskmannen vartet opp med et par lekre detaljer nede ved cornerflagget før han slo inn i boks og fant Callum Wilson, som headet inn 1-0.

Drøye kvarteret senere var lagene like langt. Aaron Cresswell fikk ballen på 16 meter og hamret den inn i boks. Ballen gikk gjennom hele feltet og i nettet. Målet ble sjekket av VAR, men ble stående.

Fem minutter før pause gikk Newcastle opp i ledelsen igjen. Vertene vant ballen høyt to ganger før Matt Ritchie fikk slått inn fra venstre. I boks ventet Jacob Murphy, som stanget inn 2-1.

Men igjen kom West Ham tilbake. Michail Antonio slo inn og fant Saïd Benrahma, som fra seks meter nikket ballen i gresset og i mål.

62 minutter var passert da West Ham fikk straffe. Først headet Michail Antonio i stolpen på uforståelig vis fra én meter, mens Pablo Fornals ble lagt i bakken av Murphy. Antonios forsøk fra elleve meter ble enkelt reddet av Freddie Woodman, men på returen hamret Tomás Soucek inn 3-2 fra kloss hold.

Og et drøyt minutt senere ordnet Antonio opp for straffemissen. Benrahma fant engelskmannen med en lekker stikker, og Antonio hamret inn sitt første mål med en knallhard avslutning i lengste hjørne.

Newcastle – West Ham 2-4 (2-1)

St. James’ Park, 50.673 tilskuere.

Mål: 1-0 Callum Wilson (5), 1-1 Aaron Cresswell (18), 2-1 Jacob Murphy (40), 2-2 Saïd Benrahma (53), 2-3 Tomás Soucek (63), 2-4 Michail Antonio (66).

Dommer: Martin Atkinson.

Gult kort: Jonjo Shelvey, Newcastle.

Newcastle (3-4-1-2): Freddie Woodman – Emil Krafth (Sean Longstaff fra 84.), Federico Fernández, Ciaran Clark – Jacob Murphy, Jonjo Shelvey (Ryan Fraser fra 70.), Isaac Hayden, Matt Ritchie – Miguel Almirón – Callum Wilson (Joelinton fra 85.), Allan Saint-Maximin.

West Ham (4-2-3-1): Lukasz Fabianski – Vladimír Coufal, Craig Dawson, Angelo Ogbonna, Aaron Cresswell – Declan Rice, Tomás Soucek – Jarrod Bowen (Andrij Jarmolenko fra 90.), Saïd Benrahma (Ryan Fredericks fra 88.), Pablo Fornals – Michail Antonio (Ben Johnson fra 90.).