Sandviken koblet gullgrepet – slo Rosenborg igjen

For andre gang på under en måned vant Sandviken 2-0 over Rosenborg. Lørdagens seier ga serielederne fra Bergen en fire poengs luke i Toppserien.

Der det er full krise i Brann både på og utenfor banen, kan bergensfotballen glede seg over Sandvikens bunnsolide prestasjoner. Etter halvspilt serie er laget fortsatt ubeseiret og har vunnet 10 av 11 kamper.

Lørdag bredsidet Ingrid Ryland inn ledermålet mot Rosenborg etter seks minutters spill. Det kom etter glitrende angrepsspill, og et snaut kvarter senere var Ingrid Spord marginer unna å doble til 2-0.

Det skulle derimot en våken Kennya Cordner ordne halvveis ut i 2. omgang. Hun stupheadet ballen i nettet på returen etter at Ryland hadde truffet krysstanga.

Sandviken vant også 2-0 borte mot RBK 17. juli. Dobbeltseieren har gitt bergenserne et overtak i tittelkampen foran de elleve siste rundene. Det skiller fire poeng ned til tabelltoer Rosenborg.

VIF trøbler

Tidligere lørdag viste Vålerenga igjen at de ikke er i nærheten av fjorårets gullform. Med 1-1 borte mot Avaldsnes har de regjerende dobbeltmestere avgitt poeng i fire av sine fem siste ligakamper.

Formsvikten har sendt Oslo-klubben ut av gullkampen, og nå er VIF også helt nede på fjerdeplass.

Avaldsnes tok fortjent ledelsen da kaptein Elizabeth Decker nikket inn 1-0 på en corner etter elleve minutter. Hjemmelaget styrte kampen, men Vålerenga utlignet ved Katie Stengel i det 32. minutt. Hun bredsidet inn utligningen på gjestenes første avslutning.

Flere scoringer ble det ikke. VIF-keeper Jalen Tompkins bidro sterkt til at bortelaget fikk med seg det ene poenget til hovedstaden. Avaldsnes har plukket elleve poeng på like mange kamper i år.

LSK-seier

Scoringene til Emilie Haavi og Thea Kyvåg banet vei for LSK Kvinners 2-0-seier hjemme mot Klepp. Den første kom da vertenes kaptein stanget inn et innlegg etter et snaut kvarter, mens Kyvåg dunket ballen ned i hjørnet i det 28. minutt.

LSK totaldominerte oppgjøret, og romerikingene kunne fort vunnet med større sifre. Camilia Linberg hadde blant annet et skudd i tverrliggeren tidlig i 2. omgang.

Med seieren tok de gul- og svartkledde seg opp i 25 poeng og er nummer tre på tabellen. Vålerenga er to poeng bak rivalen.

I dagens første kamp mistet Lyn en kjærkommen seier helt på tampen. Laura Gashi ga vertene en tidlig ledelse, men Tora Ose utlignet til 1-1 for Arna-Bjørnar fra straffemerket i det 89. minutt.

Lyn har gått fem strake seriekamper uten å vinne. Nylig røk Oslo-laget ut av cupen etter et flausetap mot 2.-divisjonsmotstand. Med sine åtte poeng blir klubben værende på 8.-plassen. Arna-Bjørnar er to hakk høyere på tabellen med tre poeng mer.