Fotball

Kampen om ligagullet blir jevnere enn noensinne – slik spår vi sesongen

I kveld sparkes årets Premier League-sesong i gang, med Brentford-Arsenal. Tradisjonen tro har dermed Dagsavisen begitt seg ut på det obligatoriske tabelltipset foran årets sesong. Slik tror vi det går.

1. Manchester City

Vant ligaen ganske komfortabelt forrige sesong, og det var uten en ordentlig spiss for det meste av sesongen. Nå er Sergio Agüero borte, og Gabriel Jesus den eneste ordentlige spissen de har, selv om Harry Kane ryktes inn. Får de lagt til Harry Kane til en stall som har blitt styrket med Jack Grealish fra Aston Villa kommer City til å vinne ligaen med god margin også denne sesongen.

Med et bunnsolid forsvar der Ruben Dias og John Stones danner et formidabelt stopperpar slipper City svært sjeldent inn mål, og begge stopperne er også farlige på offensive dødballer. Mens de på høyreback har Kyle Walker og Joao Cancelo, har venstrebacken med Benjamin Mendy og Oleksandr Zinchenko vært et langt svakere kort. Ederson er offensiv og god med beina bakers, som bidrar til å sette spillet i gang.

Fernandinho blir ikke yngre på den balanserende delen av midtbanen, men der er både Rodri og spesielt Ilkay Gündogan gode alternativer. Sistnevnte ble toppscorer i fjor, da han ble flytta langt mer offensivt i banen. Offensivt ser det usedvanlig solid ut, der laget er så fullt av talent at det nesten ikke skal være mulig å tape ligagullet. Kevin de Bruyne er trolig ikke klar før litt ut i sesongen, som vil være et stort savn, men med Phil Foden, Raheem Sterling, Riyad Mahrez, Jack Grealish, Ferran Torres og enn så lenge Bernardo Silva må City finne seg i å være favoritter.

Tabelltipset fortsetter under videoen

2. Chelsea

Avsluttet forrige sesong med å vinne Champions League, og startet årets sesong med å vinne Supercupen mot Villareal. Thomas Tuchel fikk virkelig skikk på sakene da han tok over for Frank Lampard, og har organisert Chelsea-laget til virkelig å bli en kandidat å regne med. Kjøpte en hel drøss med stjernespillere foran forrige sesong, som nå alle har fått ett år til å tilvenne seg Premier League, og med Tuchel som manager i sin første hele sesong på Stamford Bridge er Chelsea nok den heteste kandidaten til å utfordre City om ligagullet.

En stor del av grunnen til det er returen til Romelu Lukaku på Stamford Bridge. Lukaku fikk aldri sjansen forrige gang han var i Chelsea, men kommer tilbake som en av Europas heteste spisser. Har scoret 30 mål eller bedre i begge sine sesonger i Inter, og kan fort være den siste brikken i puslespillet som mangler i Chelseas stjernespekkede mannskap. Christian Pulisic, Hakim Ziyech, Timo Werner, Mason Mount og spesielt Kai Havertz gjør at det offensive bak Lukaku er godt på stell.

Fortsatt er det litt tvil om den bakre rekken er god nok, men hvis en spiller som f.eks. Sevillas Jules Koundé også kommer inn, kan det bli meget spennende å være Chelsea-supporter i år. Ben Chilwell og Reece James er solide på backene, mens stopperparene med Thiago Silva, Antonio Rüdiger, Andreas Christensen og Cesar Azpilicueta ikke er like bra som stopperparene til de tre andre i topp fire. Foran seg på midten har de imidlertid N’Golo Kanté, Jorginho og Mateo Kovacic, som skjuler stoppernes eventuelle svakheter på en veldig god måte.

3. Manchester United

Ole Gunnar Solskjær har endelig fått tak i en ordentlig midtstopper i Raphael Varane, som makker til Harry Maguire. Franskmannen kan bli Uniteds svar på van Dijk og Ruben Dias, og være den brikken som endelig gjør at Manchester United kan seriøst utfordre om ligatittelen igjen. Spesielt når som United til slutt også fikk signert Jadon Sancho, som klubben har vært ute etter i flere år. Begge er klassesigneringer som virkelig viser at United mener alvor, og som fint kan sende dem lenger opp på tabellen enn en tredjeplass.

Luke Shaw er blant ligaens beste backer, mens Aron Wan-Bissaka mangler litt på de offensive bidragene. David de Gea vil stå de første kampene med Dean Henderson ute med korona, men laget mangler fortsatt et par viktige brikker for å matche troppene til spesielt byrival City og Chelsea. På midten er det fortsatt Fred og Scott McTominay som får det defensive ansvaret, og på topp hviler det mye ansvar på en meget ustabil Anthony Martial og en lett aldrende Edison Cavani, som fortsatt ikke har ankommet Manchester etter sommerferien.

Paul Pogba er som vanlig et stort spørsmålstegn. Både om han blir værende i Manchester, som alt nå tyder på etter at PSG signerte Leo Messi, men også hvilken utgave vi får av franskmannen i år. Med Bruno Fernandes, Pogba, Sancho, Greenwood, Cavani og Rashford (når han er tilbake) har de røde djevlene et veldig spennende lag offensivt, så spørs det bare om Ole Gunnar Solskjær klarer å få sydd sammen en hel sesong.

Ole Gunnar Solskjær holder tale til spillerne og tilskuerne som som endelig slapp inn på sesongens siste hjemmekamp. Foto:

4. Liverpool

Var ikke i nærheten av å forsvare ligagullet fra året før, og fikk store deler av sesongen ødelagt på grunn av skader på midtstopperne. Spesielt Virgil van Dijk var et stort savn, og med han tilbake i de bakre rekker kan Liverpool igjen kjempe om ligagullet. I hvert fall hvis nederlenderen er tilbake i god, gammel form, slik at Liverpool igjen kan dytte Fabinho opp på midtbanen. Der får han selskap av Ibrahima Konate, som har kommet inn mens Gini Wijnaldum har gått ut.

Troppen til Liverpool er ikke like sterk som den til City, og det blir mye opp til Sadio Mané og Mohamed Salah også denne sesongen. Diogo Jota ga trioen på topp sårt tiltrengt konkurranse i fjor, da målene fra midtbanen nesten var totalt fraværende. Både Mané og Salah har fått god hvile denne sommeren, mens mange av konkurrentenes beste spillere både har spilt i EM og enkelte også i OL eller Copa America, og det kan også få en stor påvirkning på årets sesong.

Backene Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson (som er skadet i starten av sesongen) gjør likevel i stor grad opp for det med sine målpoeng. Hungeren etter å revansjere seg fra fjoråret er stor, og laget har sett litt mer ut som seg selv under årets oppkjøring der energien og den hurtige ballgjenvinningen er tilbake. Jürgen Klopp er en briljant manager, som virkelig får mye ut av laget mens de er i angrepsposisjon, men troppen ser likevel litt i tynneste laget ut.

5. Leicester

Brendan Rodgers Leicester fortsetter å kjempe i toppen av engelsk fotball, og har nå lagt til cuptriumfer i både FA-cupen og nå sist i Community Shield mot Manchester City på merittlisten. At stopper Wesley Fofana er ute til 2022 er en stor strek i regningen, også med tanke på at Johnny Evans også sliter med skade. Southampton-stopper Jannik Vestergaard er visstnok på vei inn, og kan da gjenforenes med tidligere Southampton-back Ryan Bertrand som Leicester signerte etter at hans kontrakt gikk ut.

Offensivt har de igjen gjort smarte og gode signeringer i Salzburgs Patson Daka og Lilles serievinnende midtbanespiller Boubakary Soumaré. De vil gi god konkurranse til en allerede god lagdel der spillere som Youri Tielemans, Harvey Barnes, James Maddison og selvsagt Jamie Vardy igjen er forventet å levere varene for Rodgers mannskap. Daka-signeringen kan bety hardere kamp om spilletiden for fjorårskomet Kelechi Ihaenacho, men vi tror Leicester igjen blir laget som er nærmest å utfordre topp fire-lagene.

Tipset fortsetter under videoen

6. Tottenham

I Tottenham avhenger selvsagt mye på hva som skjer med Harry Kane. Superspissen håper å forlate klubben, og er blitt beskyldt for ikke å møte opp på trening, og selv om han har benektet det selv er det ingen god start på sesongen med så mye uro rundt din suverent beste spiller. Et eventuelt tap av Harry Kane vil være katastrofe for Tottenham, og gjøre livet som ny trener langt verre for Nuno Espirito Santo.

Tottenham-fansen vil håpe at den tidligere Wolves-treneren vil gjøre det bedre enn Matt Doherty som gikk fra Wolves til Tottenham sesongen i forveien. Etter strålende spill under Espírito Santo i Wolves, har man sett lite til det i Spurs-drakta så langt. Cristian Romero er hentet inn som en forsterkning på backen, og sammen med lagkamerat Pierluigi Gollini fra Atlanta skal de prøve å trygge et litt til tider ustødig forsvar. Pierre-Emile Højbjerg blir viktig på midten, og lenger fram i banen blir også Heung-min Sons bidrag viktige. Så spørs det hva vi får se av Dele Ali og nykommer Bryan Gil denne sesongen, men det blir nok mer en kamp om å slå Arsenal og sikre Europa enn topp fire også i år.

Harry Kane takket fansen som endelig fikk slippe inn på Tottenhams nye storstue etter sesongens siste hjemmekamp mot Aston Villa sist. Får han det som han vil, var nok også det hjemmetapet hans siste i Tottenham-drakt.

7. Arsenal

Har rotet fælt siden Arsène Wenger ga seg, og tapte en tredjedel av kampene sine forrige sesong under Mikel Arteta. Det ga en begredelig åttendeplass, som er langt unna der Arsenal ønsker å være. Stopper Ben White fra Brighton er et solid kjøp, og kan være med på å gjøre noe med et forsvarsledd som til tider ser ut til å gjøre alt annet enn å forsvare seg. Nuno Tavares er også blitt hentet inn på backplassen.

På midten blir det spennende å se om Emile Smith Rowe og Bukayo Sako fortsetter fremgangen, og om Thomas Partey fremstår som den lederen og defensive ankeret som han viste seg å være i Atlético Madrid. Klarer Nicolas Pepe å få stabilisert seg på toppnivået sitt, kan han danne en god fronttrio med Pierre-Emerick Aubameyang og Alexander Lacazette, men som i de foregående sesongene må det stilles store spørsmålstegn ved strukturen, karakteren og moralen til dette Arsenal-laget som har en tendens til å gå opp i limingen.

8. West Ham

David Moyes’ West Ham var laget som overrasket mest positivt i fjor, og presterte langt bedre enn hva alle forventet. Det smakte nok godt for Moyes selv, som har blitt dømt nokså nord og ned etter en rekke dårlige prestasjoner i sine tidligere klubber. I West Ham har han imidlertid handlet klokt, og fått stablet på beina et solid mannskap som leverer god, underholdende fotball.

Jesse Lingard tok Premier League med storm i sitt halvår på lån i London, og med han tilbake i Manchester kan det kanskje være nok til at årets sesong blir litt mer vrien for «Moyes Boys». Michail Antonio scorer en del når han er skadefri, men så spørs det hvor store deler av sesongen han får med seg i år. Declan Rice og Tomas Soucek danner en strålende midtbaneduo, som sammen med Said Benhrama og Andriy Yarmolenko skal prøve å mate Antonio med målsjanser.

9. Everton

Mistet Carlo Ancelotti nesten like overraskende som han kom, men etter at den elegante italieneren dro til Madrid (igjen) kom det om mulig en enda større overraskelse inn dørene. Rafa Benitez hadde suksess i sine år som trener for de røde på andre siden av Stanley Park, noe Everton-fansen selvsagt håper han også skal klare å gjenskape denne gangen på Merseyside. Meget ustabile Andros Townsend og Demarai Gray er hentet inn for å fôre Dominic Calvert-Lewin med enda flere innlegg, da Evertons toppscorer fra i fjor blir en sentral brikke også i år.

Jordan Pickford er fortsatt et wildcard bakerst, som kan gå fra de utroligste redninger til like utrolige tabber. Forsvaret ellers er solid, der spesielt Lucas Digne også vil få mye ansvar for å skaffe Calvert-Lewin gode muligheter fra sine innlegg. James Rodriguez kan være briljant på sine beste dager, og står sammen med Richarlison for de fremste offensive bidragene ved siden av Calvert-Lewin. Gylfi Sigurdsson kan bli et savn på midten, og jevnt over er nok troppen litt for ustabil over en lang sesong til å komme seg noe høyere opp på tabellen.

10. Leeds

Marcelo Bielsas Leeds var et hyggelig gjensyn i fjorårets Premier League. Selv om de var nyopprykket var det aldri noen tvil om at de var mer enn gode nok for divisjonen, og gjennomførte sin første sesong tilbake i den øverste divisjonen med en veldig solid 9. plass. Bielsa er blant de aller mest respekterte i bransjen, og jobber knallhardt med å gjøre Leeds bedre og bedre dag for dag, og sesong for sesong.

Kampene til Leeds er som regel veldig åpne, med masse sjanser både fremover og bakover. Ble bedre til å forsvare seg underveis i Premier League-sesongen, da Marcelo Bielsa lærte divisjonen bedre å kjenne. Spiller som et lag med stor L, og får endelig fansen tilbake på Elland Road som vil bli en enorm vitamininnsprøytning for Leeds.

Jack Harrison er endelig signert permanent, sammen med Barcelona-back Junior Firpo og Kristoffer Klaesson fra Leeds. Samtidig vil laget savne Ezgjan Alioskis bidrag og lederevnene til Pablo Hernandez, men den lokale helten Kalvin Phillips har vokst mye på ett år i Premier League. Utgjør sammen med Liam Cooper, Patrick Bamford og Raphinha bærebjelkene i laget, og spesielt sistnevnte er en attraksjon å se.

Kampen mellom Marcelo Bielsas Leeds og Norwich er en klassisk sekspoengskamp, og like viktig for begge lag. At Leeds vant siste møte 3–0 på Carrow Road i fjor sommer har lite å si foran morgendagens match. FOTO: PAUL CHILDS/NTB SCANPIX

11. Aston Villa

Har mistet sin største stjerne i Jack Grealish, og skal vi dømme etter fjoråret er Aston Villa et helt annet lag med og uten Jack Grealish. Det blir dermed veldig spennende å se hvordan det vil påvirke laget i år, men samtidig har de brukt Grealish-pengene smart så langt. Inn har Leon Bailey kommet fra Leverkusen og Emi Buendia fra Norwich, som begge er skapende kantspillere. På topp har de fått inn Danny Ings, som sammen med Ollie Watkins kan danne et formidabelt spisspar.

Ashley Young er tilbake, ti år etter at han forlot klubben for Manchester United, og Villa har også forsterket de bakre leddene med Axel Tuanzebe fra Ole Gunnar Solskjærs rekker. Hvis keeper Emi Martinez fortsetter der han slapp i fjor, trenger det ikke nødvendigvis bli et steg tilbake å miste Grealish med spillerne som har blitt hentet inn til Villa Park. Klubben endte på 11. plass i fjor etter en ustabil sesong, der de med Grealish i enkelte kamper var strålende og uten han høyst ordinære. Nå begynner jobben med å stabilisere seg, og det tror jeg vi de gjør midt på tabellen.

12. Wolves

På mange måter en ny start i Wolves i år, da Nuno Espirito Santo ga seg etter forrige sesong. Inn har en annen portugiser kommet i Bruno Lage, som har hatt vekslende hell som assistent i Sheffield Wednesday og Swansea i England før. Vant ligaen med Benfica i 2018/2019-sesongen, før han selv sa opp etter en lengre periode med dårlige resultater på våren 2020. I mål har laget byttet ut Rui Patricio med Olympiakos-keeper Jose Sa, så også der er det en portugiser inn og en portugiser ut.

Den mest spennende signeringen er også en portugiser, nemlig Francisco Trincão på lån fra Barcelona. I det hele tatt fortsetter Wolves i det portugisiske sporet som har ført dem ganske langt de par siste årene, men det store håpet foran årets sesong er likevel mexicansk. Spydspiss Raul Jimenez ble stygt skadet mot Arsenal i tiende serierunde på høsten 2020, og har ikke spilt i ligaen for Wolves siden. Med Jimenez tilbake på topp, flankert av Podence, Trincao og Adama Traore, med Ruben Neves som sjef på midten og Conor Coady i forsvar kan ulvene fra Molineaux bite bedre fra seg denne sesongen.

Wolverhampton Wanderers' Mexican striker Raul Jimenez celebrates after scoring their third goal during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Wolverhampton Wanderers at the Tottenham Hotspur Stadium in London, on March 1, 2020. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

13. Burnley

Der flere lag har gått gjennom store endringer i år, er ting stort sett det samme i Burnley. Også i år er Sean Dyches menn avhengig av at forsvaret er bunnsolid, og med en trio av James Tarkowski og Ben Mee med Nick Pope i mål er det ingen grunn til å tro at de skal slå noe mer sprekker i år enn de har gjort tidligere år. Du vet alltid hva du får av Burnley, og årets utgave er ikke noe annerledes.

Som vanlig vil det bli kriging om hver ball, en heroisk forsvarsinnsats og kjemping om å få ballen i mål på Turf Moor. Stallen er ikke nevneverdig styrket fra i fjor, men heller ikke svekket da Robbie Brady er eneste mann som fikk en del kamper i fjor ut. Det ser kanskje litt tynt ut på midten foran årets sesong, mens det blir opp til New Zealands OL-helt Chris Wood og makker Ashley Barnes å score nok mål for å sørge for enda en sesong midt på tabellen for Burnley.

14. Newcastle

Som alltid er det vanskelig å tippe hva en får av Newcastle foran en sesong i Premier League. Laget der fansen kanskje er klubbens viktigste bidragsyter, sammen med de offensive essene Callum Wilson og Allan Sant-Maximin, kommer nok til å unngå den aller verste nedrykkstrusselen denne sesongen. Uten at det er bra nok for kravstore fans i en fotballgal by der bysbarnet

To unggutter pluss Duncan Fergusons sønn, Cameron, er de eneste bekreftet inn så langt, men Joe Willock skal være enige om personlige betingelser og en overgang for midtbanespilleren som imponerte stort i klubben forrige sesong på lån fra Arsenal skal ikke være langt unna. Mike Ashley er fortsatt like forhatt som alltid som eier, og Steve Bruce er fortsatt manager, og ting ser ut til å fortsette å gå sin skjeve gang med et lag der kvaliteten på spillerne er litt så som så, men som nok kommer til å greie seg også i år.

15. Brighton

Mot slutten av forrige sesong fikk Brighton virkelig skjerpet opp i de bakre rekker, og få lag slapp inn så få mål som laget fra sørkysten på slutten. Keeper Roberto Sanchez får mye av æren for det, sammen med Ben White og Lewis Dunk. Nå er White solgt til Arsenal, noe som naturligvis er en klar svekkelse for Brighton, i tillegg til at Davy Pröper er solgt til PSV og vår egen Leo Østigård lånt ut til Stoke.

Laget er forsterket med spillere fra alle kriker og kroker av verden, uten at noen av dem får deg til å sperre opp øynene. Neal Maupay og Daniel Welbeck har fortsatt målscoreransvaret, og det er vel litt av grunnen til at Brighton ikke scorer nok mål på de sjansene som skapes. Leandro Trossard er spilleren med den største x-faktoren hos «Seagulls», som spiller god fotball under Graham Potter. Det blir som vanlig en kamp for å unngå nedrykk, men en positiv avslutning på fjoråret gjør at man er mer håpefull enn på lenge i Brighton.

16. Southampton

Det kan man ikke sies å være i Southampton, som fremstår klart svekket foran seriestarten i år. Danny Ings gikk plutselig til Aston Villa, noe som etterlater et enormt tomrom på topp for «Saints». Ings scoret 22 mål i ligaen for to sesonger siden, og 12 mål forrige sesong, da Che Adams leverte en av sine bedre sesonger med ni mål. Adams må ta ytterligere steg om det ikke skal bli akutt nedrykksfare på St. Mary’s, da verken Shane Long eller Michael Obafemi scoret forrige sesong. Adam Armstrong er hentet fra Blackburn som Ings’ erstatter.

Moi Elyounoussi er tilbake fra lån i Celtic, og spillere som James Ward Prowse og Stuart Armstrong kan bidra med mål fra midtbanen. Med Jannik Vestergaard på vei til Leicester, trengs det ytterligere forsterkninger også bakover i banen, selv om Rennes-backen Romain Perraud kan vise seg å være et smart kjøp. Et svekket Southampton må med andre ord bruke de resterende ukene godt til å forsterke laget.

Danny Ings bytter ut Southampton med Aston Villa. Foto: Andrew Boyers / AP / NTB

17. Norwich

Etter å ha startet strålende forrige gang laget var i Premier League, falt Norwich totalt igjennom og rykket ned med glans. Forrige sesong var de klart best i Championship, og nå er Daniel Farke og Norwich tilbake for å prøve seg i den øverste divisjonen igjen. Til forskjell fra forrige gang de rykket opp, holdt laget langt tettere bak i Championship forrige gang. Klarer de å fortsette den trenden, har de selvsagt langt bedre muligheter til å holde seg. Farke er også en stor del av grunnen til at vi tror de skal ha en bedre mulighet denne gang, da både han og klubben har lært av hva de gjorde sist.

Josh Sargent fra Werder Bremen kan vise seg å bli et klassekjøp på topp, der Teemu Pukki igjen er klar for Pukki-party. Den festen stilnet ganske kjapt forrige gang, og det å score nok mål blir en utfordring også i år. Har mistet sin største stjerne i Emi Buendia til Aston Villa, men foreløpig beholdt Todd Cantwell og fått Billy Gilmour inn på lån fra Chelsea. Max Aarons er en mann å se opp for på backplassen.

18. Crystal Palace

Om Farke er en stor del av grunnen til at vi plasserer Norwich over Crystal Palace, er også Patrick Vieira en del av den samme grunnen. Den tidligere storspilleren sentralt på midten hos Arsenal har ikke akkurat overbevist så langt i sin managerkarriere, og får en vanskelig jobb med å erstatte Roy Hodgson som hadde en egen evne til å styre Crystal Palace akkurat inn til å berge plassen hver sesong da han var der.

Har mistet erfarne og rutinerte spillere i Gary Cahill og Scott Dann, mens Mamadou Sakho, James McCarthy, Andros Townsend, Patrick van Aanholt også har forlatt klubben. Joachim Andersen var veldig god for Fulham og kommer til å styrke de bakre rekker. Eberechi Eze er først tilbake fra skade ved nyttår, som gjør at de også vil savne Townsends kreative kvaliteter. Laget hadde en fryktelig tung avslutning på sesongen, og er helt avhengig av at Wilfried Zaha tryller for å berge plassen. Kan gå hvilken vei som helst, men vi tror det går feil vei.

19. Watford

Elton Johns favorittklubb er blant dem som går opp og ned mellom de to øverste divisjonene, og heller ikke i år ser det ut til at troppen er helt god nok til å berge plassen. Har sendt den danske Bodø/Glimt-sensasjonen Philip Zinckernagel på utlån til Nottingham Forest, og fått inn norske Joshua King for å opprettholde den skandinaviske kvoten. Ellers er vel Danny Rose den mest kjente spilleren som er hentet inn.

Tidligere FKH-kjenning William Troost-Ekong blir viktig i midtforsvaret, mens Tom Cleverley, Will Hughes og Nathaniel Chalobah skal gjøre så godt de kan på midten. Offensivt er Ismaila Sarr deres klart viktigste spiller, og senegaleseren må ha en strålende sesong om Watford skal ha noen som helst sjanse for å berge plassen. Spesielt siden evigunge Troy Deeney fortsatt er den største måltrusselen på spissplass.

20. Brentford

Hvis det er en ting det ikke skal stå på i Brentford, er det den skandinaviske kvoten. Seks dansker er det i troppen, i tillegg til en finne, en svenske, en islending og norske Kristoffer Ajer. Med så mange skandinaver kan det bli litt ekstra interessant for oss nordmenn å følge med på laget som blir drevet i stor grad etter «Moneyball»-teorien, men selv om det er en aldri så kul klubb å følge tror vi dessverre at kvaliteten på laget ikke er god nok til å holde seg i Premier League.

Ivan Toney ble suveren toppscorer i Championship i fjor med 31 mål på 46 kamper, og kan følge i fotsporene til Ollie Watkins som årets store gjennombrudd blant spissene i Premier League. Bak han er det Bryan Mbeumo og Sergi Canos som er de største kreative kreftene i et Brentford-lag som kan bli et kjekt bekjentskap denne sesongen.

Brentford-trener Thomas Frank håper at spydspiss Ivan Toney skal levere like bra i Premier League som han gjorde i Championship.

Nyeste fra Dagsavisen.no: