Fotball

Premier League varsler hard linje mot rasisme

Premier League tar ytterligere grep mot rasisme denne sesongen, og vil slå hardt ned på diskriminerende atferd.

Bildet er av et stort veggmaleri av fotballspilleren Marcus Rashford. Foto: Jon Super / AP / NTB

Dersom man blir funnet skyldig i diskriminerende atferd på stadion eller på nett, vil man bli utestengt fra alle stadioner i den øverste engelske divisjonen.

– Arbeidet mot diskriminering er en stor prioritet for Premier League og alle klubbene. Vi vil ikke tolerere diskriminerende atferd på stadion eller på nett, sier Premier League-direktør Richard Masters til Sky Sports.

Som en del av opptrappingen får sikkerhetspersonalet ytterligere utdanning i hvordan de skal håndtere diskriminering og rasisme, og ligaen har også hyret inn folk til å oppdage sjikane og rasisme på nett.

– Det eksisterer fremdeles. Det så vi i sommer med det engelske landslaget, og det skal vi gjøre noe med, sier Masters videre.

Premier League forsøker å presse de største sosiale mediene til å ta et større ansvar for diskriminering på nett, og ligaen samarbeider nå med den britiske regjeringen for å innføre klare juridiske retningslinjer.