Fotball

Lionel Messi presentert som ny PSG-spiller til 2023

Leo Messi har passert den medisinske sjekken, og skrevet under kontrakten som offisielt gjør han til ny Paris Saint-Germain-spiller de to neste sesongene.

Messi har som ventet undertegnet en toårskontrakt med sin nye klubb, og overgangen ble formelt kunngjort tirsdag kveld. I kontrakten ligger også en opsjon på ytterligere et års forlengelse.

– Jeg er utålmodig etter å starte et nytt kapittel i karrieren min i Paris. Klubben og dens visjon er helt i tråd med mine ambisjoner, sier Messi til PSGs nettsted.

I Paris blir han igjen lagkamerat med Neymar, som i 2017 forlot Barcelona som tidenes dyreste fotballspiller. PSG-manager Mauricio Pochettino har også den franske superstjernen Kylian Mbappé i sin stall.

– Jeg er glad for at Lionel Messi har valgt å komme til Paris Saint-Germain, og vi er stolte over å ønske ham velkommen til Paris, sier klubbpresident Nasser al-Khelaifi.

Forlater Barcelona

I PSG vil Messi igjen være på lag med Neymar, som i 2017 forlot Barcelona som tidenes dyreste fotballspiller.

Forrige uke ble det kjent at Messi forlater Barcelona etter 21 år i klubben. Han kunne ikke få ny kontrakt på grunn av La Ligas økonomikrav. Barcelona er nedtynget av gjeld og lider av store inntektstap som følge av koronapandemien.

Messis avtale med Barcelona løp ut 30. juni. Gjennom sommeren jobbet partene for en forlengelse, og inntil sist torsdag lå det an til at 34-åringen kom til å fortsette karrieren på Camp Nou.

Søndag tok Messi farvel med klubben og fansen på en rørende pressekonferanse på Camp Nou. Det gikk raskt rykter om at PSG var favoritt til å sikre seg superstjernen, og tirsdag kveld kom den formelle bekreftelsen.

Stor suksess

Allerede i fjor sommer ønsket Messi seg bort fra Barcelona, men han endret mening etter at tidligere klubbpresident Josep Maria Bartomeu måtte gå av og ble erstattet av Joan Laporta.

Ifølge Laporta har det den siste tiden vært jobbet hardt for å beholde Messi, men Barcelonas kolossale gjeld har gjort arbeidet vanskelig. I La Liga har alle klubbene et lønnstak, og Barcelona måtte ifølge New York Times ha kvittet seg med rundt to milliarder kroner i lønnsutgifter for å kunne forlenge med Messi.

Argentineren ble en del av Barcelona-systemet som 13-åring i år 2000. Siden debuten på A-laget i 2004 scoret han 672 mål og sto bak 305 målgivende pasninger på sine 778 kamper for klubben.

På veien vant Messi ti La Liga-titler, og han har vært med på sju triumfer i den spanske cupen og sikret fire mesterligatrofeer.

I sommer vant han sitt første store trofé på landslaget da han ledet Argentina til seier i Copa America. På det tidspunktet trodde de aller fleste at klubbkarrieren ville fortsette i Barcelona.

Mer fra Dagsavisen