Fotball

Kane såret over kritikken: – Har aldri nektet å trene

Harry Kane slår tilbake etter flere oppslag om at han vil streike seg bort fra Tottenham. Han liker dårlig at det er sådd tvil rundt hans profesjonalitet.

Stjernespissen har tidligere gjort det klart at han ønsker en overgang til en ny klubb, men avfeier i et innlegg på Twitter at han prøver å presse Tottenham til et salg.

«Selv om jeg ikke vil gå inn på detaljene i situasjonen, vil jeg være klar på at jeg aldri ville og aldri har nektet å trene. Jeg vender tilbake til klubben i morgen», skriver Kane fredag kveld.

Tidligere i uken rapporterte flere engelske medier at 28-åringen ikke dukket opp til sine første Tottenham-treninger etter ferien. Raskt kom det beskyldninger om at han uteble for å tvinge fram en overgang.

Koblet til City

England-kapteinen er i lang tid blitt koblet til Manchester City. Den regjerende Premier League-mesteren har heller ikke lagt skjul på sin interesse. City-manager Pep Guardiola sa fredag at han gjerne vil ha Kane om Tottenham går med på å selge.

Kane hadde ikke uttalt seg offentlig siden fotball-EM, men fredag brøt han tausheten.

«Det er nesten ti år siden jeg debuterte for Spurs. I alle disse årene har dere – fansen – utelukkende vist meg støtte og kjærlighet. Derfor er det sårende å lese kommentarer som reiser tvil om min profesjonalitet», tvitret storscoreren.

Sinte supportere

Videre skriver Kane at han aldri ville satt forholdet til Tottenham-fansen på spill. Den siste ukens medieoppslag fikk mange Spurs-supportere til å uttrykke sinne og frustrasjon i sosiale medier.

Kane har tre år igjen av kontrakten med Tottenham. Klubbformann Daniel Levy skal være svært lite interessert i å selge sin beste spiller.

Angriperen gikk gradene i Tottenhams akademi før han ble førstelagsspiller. Han står med 221 mål på 336 kamper.

Mer fra Dagsavisen