Glimt-nederlag etter tabbekveld i Kosovo: – Flatterende

Bodø/Glimt spilte lenge en solid bortekamp mot Prishtina i Kosovo, men en keeperblemme og kommunikasjonssvikt ga 1-2-tap torsdag.

Dermed må Bodø/Glimt vinne for å snu oppgjøret i returkampen hjemme på Aspmyra i conferenceligaens tredje kvalifiseringsrunde.

Etter tapet var trener Kjetil Knutsen oppgitt over at laget hans ikke fikk med seg et gunstigere utgangspunkt.

– Jeg tror aldri jeg har vært med på å være så dominerende, men likevel tape. De har null sjanser, men vi slipper inn to mål. Resultatet er ganske flatterende, men det skal ikke være mulig på dette nivået å slippe inn mål slik vi gjorde, sa Knutsen i et intervju lagt ut på Glimts YouTube-kanal.

Bærtur

Glimt tok ledelsen tidlig ved Erik Botheim og skapte mange sjanser, men var uheldig – og klønete – da vertene fikk utligne på et godt tidspunkt like før pause.

Ti minutter før slutt tok vertene dessuten ledelsen da Marius Lode skulle heade ballen tilbake keeper Nikita Haikin. Målvakten hadde gått ut av målet, og ballen gikk rett inn i eget nett.

Haikin hadde også vært i fokus tre minutter før sidebytte. Russeren var på bærtur på kanten av eget felt og tapte duellen mot Prishtina-spiss Otto John. Ballen traff Johns hode og gikk i mål.

– Ser utrolige muligheter

I annen omgang brente Glimt flere store sjanser. Ola Solbakken skjøt like utenfor fra god posisjon etter 61 minutter, mens Ulrik Saltnes avsluttet rett på keeper seks minutter senere. Ytterligere tre minutter senere misset Sondre Brunstad Fet alene med keeper fra litt ekkel vinkel.

Botheims scoring etter ti minutter kom i et klassisk Glimt-angrep der Solbakken spurtet langs venstresiden og slo inn foran mål. Spissen bredsidet inn 1-0.

Glimt trenger tomålsseier i returkampen i neste uke for å avansere til fjerde og siste runde i kvalifiseringen til conferenceligaens gruppespill. Der venter i så fall slovenske Mura eller Zalgiris Vilnius fra Litauen.

– Jeg ser utrolige muligheter over to kamper. På Aspmyra skal vi få kjørt enda mer tempo på dem, sier Knutsen foran gjensynet med Prishtina.