Fotball

Eriksen besøkte Inter: – I utmerket fysisk og mental form

Den danske fotballstjernen Christian Eriksen, som fikk hjertestans i en EM-kamp i sommer, var onsdag på besøk hos sine klubbkamerater i Inter.

Christian Eriksen i aksjon forrige sesong. Han var onsdag på besøk hos klubben sin for første gang etter hjertestansen i fotball-EM. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB

Milano-klubben forteller på sitt nettsted om danskens besøk på treningsfeltet i Appiano Gentile.

Eriksen møtte klubbdirektørene, trener Simone Inzaghi, lagkamerater og støtteapparat. Ifølge Inter har midtbanemannen det bra, og han er angivelig i «utmerket fysisk og mental form».

29-åringen, som kom til Inter i januar i fjor, skal gjennom et rehabiliteringsprogram han har fått av sine leger i Danmark. De skal også bidra med koordineringen av Eriksens kliniske oppfølging.

Det er ennå ikke sikkert om Eriksen kommer seg tilbake på fotballbanen. Han fikk operert inn hjertestarter etter å ha falt sammen i Parken, og i henhold til italienske regler kan han derfor ikke spille i Serie A.

Det var 12. juni at Eriksen fikk hjertestans og falt om i Danmarks EM-åpningskamp mot Finland. Medisinsk personell fikk hjertet hans i gang igjen, og han ble raskt fraktet til sykehus.