Fotball

NFF ber om 20.000 tilskuere til Norges storkamp mot Nederland

Norges Fotballforbund håper å kunne utnytte 75 prosent av tilskuerkapasiteten på Ullevaal når Norge spiller VM-kvalifiseringskamp mot Nederland 1. september.

Snart kan Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og resten av det norske landslaget få stor støtte fra tribunen. Foto: Geir Olsen / NTB

Det melder TV 2, som refererer til et brev NFF sendte Kulturdepartementet i starten av juli. Der fremgår ønsket om å få bruke 75 prosent av kapasiteten på landskamparenaen til kampen mot Nederland.

– Vi kan håndtere 75 prosent. Vi har ennå ikke fått svar på henvendelsen, men venter i spenning på hva som skjer, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til kanalen.

75 prosent av kapasiteten tilsier litt i overkant av 20.000 mennesker på arenaen som har maks kapasitet på 27.200.

Dagens smittevernregler tillater at inntil 50 prosent av stadionkapasiteten eller maks 7000 tilskuere kan slippes inn. Alle som skal inn på arenaen må enten vise til negativ koronatest fra de siste 48 timene eller ha grønt koronasertifikat.

Fisketjønn mener de har kapasitet til å ha tilstrekkelig koronatesting utenfor stadion til de som ikke har grønt koronasertifikat. Han håper på svar fra Kulturdepartementet så fort som mulig, men sier at NFF ikke har noen eksakt frist på når de må ha svar for å kunne gjennomføre kampen med nær 20.000 tilskuere.