Sandefjord og Tromsø ute – Rosenborg leverte målfest

Alta leverte en cupsensasjon søndag ettermiddag og vant 3-1 over Tromsø i andre runden av fotball-NM. Sandefjord røk ut etter 4-5-tap for Arendal etter ekstraomganger. Ellers tok de andre eliteserielagene seg videre i cupens andre runde.

Det så ut til at Sandefjord skulle cruise videre i cupen og ta seg til tredje runde da Sivert Gussiås scoret sitt andre i kampen til 3-1 etter 50 minutter, men ti minutter senere sto det 3-3. Det ble også sluttresultatet, og dermed var det duket for ekstraomganger i Arendal.

Tidligere Sandefjord-spiller Stefan Mladenovic scoret ekstraomgangenes første mål da han hamret ballen i nettaket etter 93 minutter til 4-3 til Arendal. Alexander Ruud Tveter var nær da han skjøt i stolpen etter et frispark etter 103 minutter, men like etter kontret Arendal inn 5-3 da Daniel Roppestad på lekkert vis plasserte inn kampens åttende.

Vidar Ari Jónsson reduserte til 4-5 etter 117 minutter, da han dro seg inn i banen og plasserte ballen lekkert i mål. Nærmere kom ikke Sandefjord, som dermed røk ut.

Alta slo ut storebror Tromsø

Søndag var det duket for en ren nordnorsk duell da Alta tok imot Tromsø.

Og det var vertene fra 2. divisjon som kom best i gang på Alta-gresset. Magnus Nikolaisen svingte inn et innlegg som fant kaptein Christian Reginiussen på bakre stolpe. Han stupte vertene i ledelsen etter 16 minutter.

Snaue ti minutter senere kunne altaværingene juble igjen. Et langt utspill fra keeper Marius Tollefsen landet på hodet til Mathias Abelsen. Alta-angriperen stusset ballen videre til spisskollega Omar Fonstad El Ghaouti, som alene var iskald og doblet ledelsen for vertene.

Tromsø reduserte på overtid av den første omgangen. Gjestene fikk et frispark i god posisjon, der Kent-Are Antonsen fikk godt treff og reduserte til 1-2.

Tromsø jaktet utligning, men i stedet var det Alta som satte spikeren i den berømte kisten. Åtte minutter før fulltid stanget Christian Reginussen inn sitt andre for dagen, og sikret videre avansement for Alta fra nivå tre.

Målfest for Rosenborg – vant 11-1

Rosenborg kjørte over stakkars Orkla og vant hele 11-1, etter fire scoringer fra Dino Islamovic, samt to mål og to målgivende fra debutant Olaus Skarsem. Det sto 0-0 etter de første elleve minuttene på Fannremsmoen, men så skrudde Rosenborg om og scoret fem mål på de neste 18 minuttene. Dino Islamovic scoret to mål, samt ett mål og to målgivende fra debutant Olaus Skarsem.

Til pause sto det hele 7-1, etter enda et mål fra både Islamovic og Skarsem. Seks minutter ut i den andre omgangen scoret Islamovic igjen, sitt fjerde for kvelden. Og bare tolv minutter senere sto det 10-1, etter at Emil Conradsen Ceide og Anders Konradsen scoret hvert sitt mål.

Ceide fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 11-1 like før full tid. Utenom det vant samtlige eliteserielag som var i aksjon 18.00. Mjøndalen vant 3-0 over Notodden etter mål fra Sivert Øverby og Markus Nakkim ganger to, mens Sarpsborg 08 slo Nordstrand 3-0. Kristiansund hadde god kontroll borte mot Tiller etter scoringer av Oskar Sivertsen, Torgil Gjertsen og Jesper Isaksen. De vant 3-1.

Ivar Junheim sendte Junkeren-fansen til himmels da han utlignet til 1-1 mot Bodø/Glimt etter 58 minutter, men bare 14 minutter senere sto det 3-1 til eliteserielaget. Ready kjempet heroisk mot Strømsgodset og holdt eliteserielaget til 0-0 fram til det var spilt 69 minutter. Da headet Niklas Gunnarsson via tverrliggeren og i mål. Godset vant 1-0. Fram Larvik hang med mot Odd og skapte flere store muligheter, men måtte se seg slått 0-1. Gilli Rólantsson scoret kampens eneste mål etter 36 minutter, mens Stabæk kriget og vant 1-0 over Ull/Kisa.

Molde slet seg videre

Ellers er Grorud (1-0-seier over Kjelsås), Moss (3-1 over Fredrikstad) og Sandnes Ulf (3-2 over Åkra) videre.

Viking møtte 3. divisjonslaget Djerv 1919 borte. 36 minutter var spilt da Veton Berisha ble spilt gjennom av Zlatko Tripic, slang ut en lang tå og fikk ballen forbi Djerv-keeper Herman Fossdal til 1-0 til gjestene. 73 minutter var spilt da Berisha scoret sitt andre for kvelden. Den scoringen kom på straffe. Dermed vant Viking 2-0.

Molde brukte 33 minutter på å bryte ned Hødd på Nye Høddvoll. Da fikk gjestene straffe etter at David Fofana ble lagt i bakken av Hødd-keeper Arnold Origi. Magnus Grødem var sikker fra elleve meter og sendte Molde opp i 1-0.

Bendik Rise utlignet til 1-1 etter 69 minutter med en perlescoring i krysset, men det var Molde som scoret kampens tredje mål på overtid, da Grødem igjen var sikker fra elleve meter. Dermed slet Molde seg videre med 2-1-seier.