OL i Tokyo

Keeperen ble OL-helt da Canada overraskende slo ut Brasil etter straffedrama

Canada overrasket Brasil og spilte seg til semifinale i fotballturneringen i Tokyo-OL etter straffesparkkonkurranse fredag. Keeper Stephanie Labbé ble helten.

Det var målløst i kampen etter 90 minutter og to ekstraomganger. Straffesparkkonkurransen endte 4-3 i canadisk favør.

Brasil slo Canada 2-0 så sent som i februar, men i fredagens kvartfinale klarte de ikke å avgjøre kampen etter verken full tid eller ekstraomganger. Dermed måtte det straffesparkkonkurranse til.

Der var Canada sterkest etter gode prestasjoner av keeper Stephanie Labbé.

Superveteranen Christine Sinclair sendte riktignok av gårde et svakt straffespark som Brasil-keeper Barbara enkelt reddet til å begynne med. Veteranen Martha scoret deretter og sendte Brasil i ledelsen.

Keeper Labbé måtte dermed finne fram en redning på de påfølgende brasilianske forsøkene for å gi Canada en sjanse til å forlenge konkurransen og gjorde nettopp det. Deretter avverget også Labbé straffen fra Rafaelle og sendte Canada overraskende videre i OL.

Brasil styrte store deler av kampen og hadde de største sjansene i en ellers tam affære. Med drøye fem minutter igjen av annen ekstraomgang fikk brasilianske Debinha en mulighet til å avgjøre, men skuddet trillet utenfor målet til Labbé.

Canada møter enten Nederland eller USA i semifinalen. De møtes senere fredag.