Ceide-dobbel og Vecchia-perle da RBK enkelt gikk videre i Europa

Rosenborg vant 4-1 mot Hafnarfjördur på Lerkendal, og gikk enkelt videre i kvalifiseringen til conferenceligaen med 6-1 sammenlagt.

Rosenborg hadde ingen problemer med å avansere. Etter en kjedelig første omgang eksploderte det i den andre. Dino Islamovic og Stefano Vecchia ordnet 2-0 til RBK, før det ble litt spenning da Gudmann Thorisson reduserte til 1-2 på gjestenes første sjanse i kampen kvarteret før full tid.

Men i stedet for en sluttspurt fra islendingene, avgjorde Emil Conradsen Ceide kampen med to mål etter å ha kommet inn som innbytter.

Dermed lever håpet om en Europa-høst på Lerkendal videre. Conferenceligaen er en nykommer på nivået under europaligaen, og vil gi både klingende mynt i kassa og muligheten til å få storlag på besøk.

I neste runde venter Domzale, som er det fjerde beste laget i Slovenia for tiden. Rosenborg åpner med en hjemmekamp 5. august før borteoppgjøret spilles 12. august.

Uten tro på avansement

Hafnarfjördur var sjanseløse i kvalifiseringens andre runde. Etter å ha tapt 0-2 hjemme på Island, la laget seg bakpå fra start på Lerkendal. Rosenborg skapte lite, og det var tendenser til surmuling på tribunen.

Samtidig virket det som om Hafnarfjördur aldri hadde tro på avansement. Det ble godt illustrert midtveis i første omgang, da RBK-keeper André Hansen fikk ballen i beina. Da ingen islendinger gikk i press på ham, ble sisteskansen stående med ballen i beina upresset i lang tid og roe ned.

I andre omgang våknet RBK-spissene, med litt hjelp fra dommeren. Dino Islamovic ble lagt i bakken tre minutter ut i omgangen, og dommeren blåste straffe tross store protester fra gjestene. Islamovic satte selv straffen sikkert i mål.

Straffen så ut fra TV-bildene billig ut.

Vecchia-perle

Fem minutter senere viste Stefano Vecchia litt av X-faktoren som ble lovet da Rosenborg hentet ham fra svensk fotball. Han fikk ballen på hjørnet av 16-meteren i en indirekte frispark-variant, og skrudde den lekkert i motsatt hjørne. Det ble kampens høydepunkt.

Etter de to baklengsmålene, så lufta ut til å gå helt ut av ballongen for de islandske gjestene. Rosenborg fikk flere gode muligheter på kontringer og på grunn av dårlig forsvarsspill.

Men det ble ikke en rolig transportetappe. Først reduserte Thorisson til 1-2, før RBK-innbytter Ceide prikket inn 3-1 fra 16-metersstreken.

Tre minutter før full tid ble Ceide spilt gjennom igjen, og stortalentet satte elegant inn sitt andre for kvelden og tredje så langt i RBK-trøya.