Zachariassen med målgivende da Ferencváros tok seg nærmere mesterligaen – Bergs Omonia ute

Med to nordmenn med fra start hadde Ferencváros små problemer med ta seg videre til 3. kvalifiseringsrunde. Tirsdag slo de Zalgiris 3-1 og sikret 5-1 sammenlagt.

Laget til Kristoffer Zachariassen og Tokmac Nguen kom til returoppgjøret borte i Litauen med 2-0-ledelsen etter det første oppgjøret sist uke. Mye lå dermed til rette for norsk jubel og videre avansement.

Ett minutt før halvspilt kom spikeren i Zalgiris-kisten. Myrto Uzuni fant lagkamerat Ryan Mmaee som sendte Ferencváros i ledelsen. Snaut 20 minutter før slutt var duoen på farten igjen. Uzuni sendte til Mmaee som doblet ledelsen.

Elhadji Pape Diaw reduserte for Zalgiris på overtid, mens Zacharariassen fikk målgivende da Róbert Mak fastsatteresultatet til 3-1

Dermed ble det en oppskriftsmessig seier for Nguen og Zachariassens Ferencváros, som sikret seg spill i 3. runde av mesterligakvalifiseringen. Laget tok seg hele veien til gruppespillet i fjorårets utgave av turneringen. I neste runde venter tsjekkiske Slavia Praha. Første kamp spilles 3. eller 4. august.

Mens Zachariassen fikk fullføre hele oppgjøret, ble Nguen byttet ut etter 69 minutter.

Henning Bergs Omonia sjanseløse i CL-kvalifiseringen

Henning Bergs Omonia måtte vinne med to mål, men tapte i stedet 0-1 hjemme mot Dinamo Zagreb tirsdag. Dermed er de ute av kvalifiseringen til mesterligaen.

I første oppgjør mellom de to lagene sist uke vant kroatene 2-0 hjemme i Zagreb. Dermed hadde Bergs menn presset på seg før tirsdagens oppgjør. Det endte med 0-1-tap og 0-3 totalt.

Dinamo er dermed klare for 3. kvalifiseringsrunde, mens Omonia skal spille 3. kvalifiseringsrunde til europaligaen.

Tirsdagens oppgjør så lenge ut til ende målløst, men i det 79. minutt satt Luka Menalo vinnermålet for Dinamo Zagreb og alt håp var ute for kypriotene.

Mikkel Diskerud spilte 88 minutter for Omonia.

Jo Inge Berget og Malmö videre i CL-kvaliken

Malmö tok seg videre i Champions League-kvalifiseringen etter 2-2 i returoppgjøret mot finske HJK tirsdag. Svenskene vant 4-3 sammenlagt.

Svenskene sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret mot HJK med 2-1-seier på eget gress sist uke.

I returkampen var det derimot finnene som kom best i gang. Midtstopper Miro Tenho brakte balanse i sammenlagt-regnskapet etter kun ett minutt på den finske-gressmatten.

Danske Anders Christiansen gjorde som i det første oppgjøret og utlignet ti minutter senere. Når lagkamerat Veljko Birmancevic sendte svenskene i føringen kvarteret før slutt så det dermed ut som at avansementet var sikret.

Finnene var derimot ikke ferdige for dagen og reduserte ved tidligere Rosenborg-spiller Riku Riski to minutter senere. Men HJK maktet aldri å få målet som ville sikret ekstraomganger.

Malmö, med Jo Inge Berget fra start, kunne dermed juble for videre avansement i turneringen. De møter Steven Gerrards skotske mesterlag Rangers i 3. runde av kvalifiseringen.