Fotball

Jarstein omsider klarert for trening etter sykdomsmareritt

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (36) er friskmeldt etter nesten fire måneder med sykdom og kan starte å trene forsiktig igjen.

Bildet er av landslagskeeper Rune Allmenning Jarstein. Han myser mot lyset. Han har på seg en rød treningsdress fra landslaget med sponsormerker. Foto: Geir Olsen / NTB

Det opplyser Norge- og Hertha Berlin-målvakten via sin Instagram-profil.

Jarstein ble smittet av koronavirus i starten av april og ble deretter rammet av betennelse på hjertemuskelen.

– Etter fire måneder uten trening på grunn av myokarditt etter korona fikk jeg i dag beskjed om at hjertet mitt er bra igjen, og at jeg kan starte med lett trening og bygge opp kroppen min igjen, skriver han.

Etter en lang periode uten trening er det usannsynlig at Jarstein rekker serieåpningen i Bundesliga borte mot Köln 15. august. Det kan også bli knapt med tid fram til Norges VM-kvalifiseringskamp mot Nederland på Ullevaal 1. september.

– Jeg gleder meg så mye til å være med laget igjen, skriver Jarstein på Instagram.