Fotball

«Mål-Pål» vender hjem fra Danmark – kan bli Stabæk-klar om kort tid

Spissen Pål Alexander Kirkevold (30) er på vei fra Hobro til Stabæk, opplyser den danske klubben. Både spilleren og Stabæk bekrefter at en overgang er aktuell.

Det ligger an til en retur til Eliteserien for Kirkevold, som sist spilte i Norge da han var utlånt fra Hobro til Sarpsborg i 2016-sesongen. Fra før har han spilt for HamKam, Mjøndalen og Sandefjord på seniornivå.

Kirkevold hadde et halvt år igjen av Hobro-kontrakten, men er nå fristilt fra den, og klubben skriver at superligatoppscoreren fra 2017/18-sesongen har tatt farvel med lagkameratene og sendes av sted til Norge.

Hobro meldte først at spissen er Stabæk-klar, men fjernet senere denne opplysningen.

– Det stemmer ikke helt at det er klart. Det gjør det ikke. Men vi er i god dialog. Det ser bra ut så langt, for å si det sånn. Men det er ingenting som er signert eller på plass, sier sportslig leder Torgeir Bjarmann i Stabæk til Budstikka.

Kirkevold bekrefter overfor NTB at han har flyttet hjem til Norge, men at han ikke er i mål med en Stabæk-overgang, slik Hobro først meldte.

Supersesong

Kirkevold markerte seg særlig i dansk fotball i 2017/18-sesongen, og det sørget også for at han ble innkalt til landslagssamling med Norge. Han fikk én kamp med flagget på brystet, og den kom borte mot Makedonia (0-2-tap).

I superligaen ble han toppscorer med 22 mål, og han ble kåret til årets Hobro-spiller samme sesong. I alt scoret han 43 mål på 143 kamper for den danske klubben.

– Jeg vil si tusen takk til alle fans, spillere og andre i og omkring Hobro IK. Det har vært en fantastisk tid for meg, og det er hardt og vemodig å si farvel, uttaler Kirkevold til Hobros nettsted.

Hvis Stabæk blir Kirkevolds neste arbeidsgiver, blir han gjenforent med midtstopperen Yaw Amankwah. De spilte sammen i Hobro i to sesonger.

Stabæk er på jakt etter en god spiss som kan skyte laget opp fra sisteplassen i Eliteserien. Blåtrøyene fra Bærum står med kun seks poeng fra årets tolv første kamper.

Mer fra Dagsavisen