Fotball

Spinnvill avslutning med to overtidsscoringer da Brann og Mjøndalen spilte uavgjort

Nikolas Walstad trodde han hadde avgjort borteoppgjøret mot Brann med sin scoring på overtid. Så dukket Daouda Bamba opp i det 96. minuttet og utlignet til 1-1.

Filip Delaveris var nær scoring i 2. omgang, men skjøt i nettveggen fra kloss hold. Foto: Marit Hommedal / NTB

Det tok lang tid før målene kom, men på overtid ble det full fres. Nikolas Walstad fikk kjempetreff og sendte gjestene i ledelsen etter 91 minutter og 25 sekunder, før Daouda Bamba utlignet med det som var et av kampens siste spark på ballen.

Poengdelingen var Branns andre på rad, og nå har ikke Brann vunnet i Eliteserien på sju forsøk. Vi må nemlig helt tilbake til 30. mai for å finne sist gang Brann vant en eliteseriekamp. Da knuste de Strømsgodset 3-0 på Brann stadion.

– Vi får en veldig god treningsperiode med en måned uten seriekamper. Vi er langt fra en slagen gjeng, sa Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til Discovery+ etter kampen.

– Det er en juniorfeil i forsvaret vårt som gjør at de får sjansen, sa en skuffet Vegard Hansen om 1-1-målet, som kostet dem to poeng.

Spøkelset fortsetter

Søndag møtte bergenserne laget fra nabobyen til Strømsgodset i Mjøndalen. Det så ut til å ende 0-0, men etter 91 minutter og 25 sekunder scoret Mjøndalen på sin første mulighet. Så utlignet Daouda Bamba på overtid, og sørget for at det ble 1-1.

Mjøndalen-spøkelset fortsetter for Brann. Sist sesong vant de brunkledde 1-0 på Brann stadion og 2-0 hjemme, mens det i 2019 ble 2-1 til Mjøndalen og 0-0.

Poengdelingen gjør at Brann nå er nest sist i Eliteserien. Fasit etter 14 kamper er en seier, fire uavgjorte og ti tap. Kun Stabæk, som møter Strømsgodset senere søndag, er bak Brann.

Stor Bamba-mulighet

Kampens første mulighet kom etter åtte minutter. Daouda Bamba flikket med seg ballen og kom helt alene med Sosha Makani, men avslutningen fra Brann-angriperen gikk rett på en utrusende Makani.

Utenom muligheten til ivorianeren var den første omgangen en søvndyssende affære i Bergen.

Også de siste 45 minuttene var uten de største mulighetene, før det smalt på overtid. Filip Delaveris fikk en god mulighet da han fikk ballen på bakre stolpe etter pasning fra Kasper Skaanes, men fikk et dårlig førstetouch og skjøt i nettveggen.

Eksploderte

Så scoret Walstad og Bamba på overtid. Først var det Walstad, som nærmest plasserte ballen i krysset med venstrefoten. Det var backens første mål for klubben, etter at han kom fra Ull/Kisa foran denne sesongen.

Da så det ut til å ende ut i 1-0-seier til MIF, som det ble sist gang lagene møttes på Brann stadion. «Kåre må gå! Kåre må gå!» lød det da fra Branns supporterklubb Bataljonen.

Men Bamba ville det annerledes. Robert Taylor fikk ball nede ved dødlinjen og slo inn til Bamba, som bredsidet inn 1-1 med et av kampens siste spark på ballen.

Dermed endte det 1-1. Brann møter Bjarg i cupen lørdag, mens Mjøndalen skal til Åssiden søndag.

– Vi var dårlige i dag. Vi hadde flaks som ikke tapte. Det er et viktig poeng for oss, men når vi er så nære tre, så er det skuffende, sa MIF-trener Hansen etter kampen. MIF er nummer 13 med elleve poeng.

Kampfakta:

Brann – Mjøndalen 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Nikolas Walstad (90), 1-1 Daouda Bamba (90).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Lars Olden Larsen, William Sell, Mjøndalen.

Lagene:

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen, Kristoffer Barmen, Ruben Kristiansen – Daniel Pedersen, Mathias Rasmussen, Kasper Skaanes – Daouda Bamba, Filip Delaveris (Jon-Helge Tveita fra 79.), Robert Taylor.

Mjøndalen (4-3-3): Sosha Makani – Syver Skaar Eriksen (William Sell fra 72.), Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad – Stian Aasmundsen, Isaac Twum, Ole Amund Sveen (Joackim Olsen Solberg fra 86.) – Lars Olden Larsen (Sivert Øverby fra 86.), Benjamin Stokke (Fredrik Brustad fra 58.), Martin Rønning Ovenstad (Christian Gauseth fra 72.).

Resten av runden:

Brann – Mjøndalen 1-1, Haugesund – Vålerenga 3-1, Kristiansund – Sandefjord 2-0, Lillestrøm – Molde 1-1, Tromsø – Rosenborg 1-3.

Senere kampstart: Strømsgodset – Stabæk (20.00).

Spilt lørdag: Odd – Viking 3-2 , Sarpsborg – Bodø/Glimt 2-2 .