Fotball

Legenden tror på Kane-farvel: – Kan ikke se for meg at han blir

Tottenham-legenden Teddy Sheringham (55) ser det som sikkert at Spurs- og England-stjernen Harry Kane (27) bytter beite nå som fotball-EM er over.

– Jeg vil være veldig overrasket hvis Kane ikke forlater Tottenham like etter EM, sier Teddy Sheringham på Youtube-kanalen The United Stand, skriver Daily Mail.

Kane scoret fire mål i EM og ble toppscorer i Premier League med 23 fulltreffere forrige sesong.

27-åringen og hans England tapte EM-finalen mot Italia på straffekonk etter 1-1 i ordinær tid. Nå kommer Kanes framtid trolig til å få stor oppmerksomhet i engelske medier i tiden framover. Klubben som eventuelt vil ha Kane, må trolig bla opp en enorm sum for at Tottenham skal vurdere et salg.

– Det kan jo være Daniel Levy (Tottenhams styreformann, journ.anm.) tenker at «hvis jeg kan få én milliard for deg, hvorfor ikke?» Jeg kommer ikke til å være verdt så mye om to til tre år, sa Kane i et intervju med Sky Sports’ Gary Neville før EM.

City-flørt

Måltyven la samtidig ikke skjul på at han kunne tenke seg å spille med Manchester City-stjernen Kevin De Bruyne. Kane er lenge blitt koblet til både City og byrival Manchester United, men en rekke engelske journalister har meldt at City er mest trolig som Kanes neste klubb hvis Spurs er villig til å selge.

– Med tanke på det Kane har gått ut og sagt, så kan jeg ikke se for meg at han fortsatt spiller i Tottenham neste sesong, sier Sheringham, som scoret 124 mål i sine to perioder i Tottenham. Spissen spilte for Spurs i periodene 1992-1997 og 2001-2003. Han er også kjent for sin tid i Manchester United fra 1997 til 2001.

Manchester Citys Kevin De Bruyne scoret igjen et viktig mål for klubben sin. Foto: Thibault Camus / AP / NTB.

Sheringham peker på Kanes De Bruyne-kommentar som et klart signal.

– Og hvis City kan ha både Kevin De Bruyne og Kane i elleveren, vil de være en formidabel kraft de neste fire-fem årene, mener han.

– City trenger en spiss, spesielt siden Sergio Agüero drar til Barcelona. Vi får vente og se hva som skjer. Men det er som jeg sier – det vil være veldig overraskende hvis Kane fortsatt er Tottenham-spiller når Premier League-sesongen starter, legger 55-åringen til.

Spurs kjemper med nebb og klør

City, som også er koblet til Borussia Dortmund-spiss Erling Braut Haaland, har imidlertid tonet ned spekulasjonene.

– Med prisene som er nå, vil vi ikke kjøpe noen spiss, sa City-manager Pep Guardiola til katalanske TV3 nylig, ifølge Sky Sports.

Spanjolen vil foreløpig fokusere på det han allerede har i egne rekker.

– Alle klubbene sliter økonomisk. Vi har Gabriel Jesus og Ferrán Torres, som har vært gode i den posisjonen, mener den meritterte treneren.

– Vi har unge spillere i akademiet, og vi spiller også ofte med en falsk nier. Sjansen er større for at vi ikke kjøper en spiss enn at vi gjør det.

Spurs’ vil gjøre det de kan for å beholde Kane i London. Det forsikret direktør Fabio Paratici nylig.

– Det er ikke bare mitt eget mål å beholde Kane her. Det er målet for hele klubben, sa han, ifølge The Guardian.

Selv har Kane vært taus om framtiden underveis i EM. Nylig viftet han vekk spørsmål om overgangsrykter, og sa til engelske medier at han kun ville fokusere på England og mesterskapet. Han la til at «støyen» ikke preger prestasjonene på banen.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Nyeste fra Dagsavisen.no: