Fotball

EM-helten Donnarumma klar for PSG

Gianluigi Donnarummas overgang til Paris Saint-Germain ble bekreftet onsdag kveld. Målvakten har skrevet under en femårsavtale med den franske storklubben.

Her blir Gianluigi Donnarumma matchvinner i finalen mot England. Foto: Matt Dunham, Pool, File / AP / NTB

Signeringen ble klar bare tre dager etter at Donnarumma hjalp Italia til EM-gull. Han sto fram i straffesparkkonkurransen mot England i finalen.

– Jeg er veldig glad for å bli en del av denne flotte klubben. Jeg føler meg klar til å begi meg ut på denne nye utfordringen og til å fortsette utviklingen her. Med PSG vil jeg vinne mest mulig og gi glede til supporterne, sier Donnarumma.

22-åringen var bosmanspiller etter at kontrakten hans med Milan løp ut 1. juli. Dermed spilte han siste del av EM som klubbløs. Han ble kåret til mesterskapets beste spiller og herjet bakerst for europamesterne.

Nå er det klart at han blir å se i PSG fram til 2026.

– Vi vil gratulere ham med seieren i EM og prisen for mesterskapets beste spiller. Jeg vet at Gianluigi kommer til å få en varm velkomst fra alle i klubben, inkludert lagkameratene, alle ansatte og supporterne, sier PSG-president Nasser al-Khelaifi.

Tidligere i sommer har PSG signert Sergio Ramos fra Real Madrid, og Achraf Hakimi fra Inter.