Godset rotet vekk nok en seier – Tripic sikret uavgjort med drømmemål

Strømsgodset var nær å innkassere sesongens første trepoenger på bortebane mot Viking, men en frisparkperle rett før slutt ødela festen for drammenserne.

Strømsgodset jaktet sin første borteseier i årets eliteseriesesong og fikk en drømmestart borte mot Viking. Ipalibo sendte gjestene fra Drammen i føringen allerede etter 13 minutter.

Hjemmelaget trykket på, men et Strømsgodset-lag på desperat jakt etter sesongens første borteseier forsvarte seg heroisk. Viking slet med å få den forløsende scoringen på eget gress.

Dermed så det ut til at det mye omtalte «bortespøkelset» endelig skulle forsvinne for de hvitkledde fra Drammen. Men Zlatko Tripic ville det annerledes. I det 90. minutt fikk hjemmelaget et frispark i farlig posisjon. Det ekspederte Tripic på beste vis og sikret ett poeng til siddisene.

Godset-spiller Gustav Valsvik var lite nådig med dommeren etter at poenget glapp for Godset.

– Dommeren kom skjevt ut fra start i dag, og dømte kun for Viking i hele 2. omgang. Om det er fansen som gjør det vet ikke jeg, men det var helt forferdelig å se på, sa han til Discovery.

Drømmestart

Midtstopperen ønsker likevel å ta med seg det positive fra oppgjøret.

– I dag sto vi opp for hverandre og jobbet, og vi fulgte planen 100 prosent, så jeg er veldig stolt over laget, sa Valsvik.

– Vi har 1-0 til det nesten er slutt, så det er litt surt, men samtidig bygges dette stadig fremover. I dag spilte vi en klok bortematch, sa en småfornøyd trener Håkon Wibe Lund.

Med en Veton Berisha i fantomform og et meget sterkt poeng mot Bodø/Glimt i forrige serierunde, var Viking stor favoritt mot et Strømsgodset med bare ett poeng på sine fem tidligere bortekamper i år. Men det var gjestene som fikk en drømmestart.

Ipalibo Jack sendte gjestene i føringen etter kun 13 minutter på Stavanger-gresset. Scoringen kom etter et langt innkast som Ipalibo fikk hodet på. Headingen til midtbanespilleren fløy i en perfekt bue over Arild Østbø i Viking målet og landet til slutt i nettet. Enkelt og effektivt.

Selv om Viking var det førende laget i den første omgangen, maktet laget aldri å skape de helt store sjansene. Siddisene måtte dermed se gjestene fra Drammen gå til pause med en overraskende ledelse.

Frisparkperle

Viking fløy ut av startblokkene i den andre omgangen, men et Godset-lag som øynet sesongens første borteseier parerte alle forsøkene til hjemmelaget.

Et lavtliggende Godset satset alt på kontringer, og fikk en gyllen mulighet til å doble ledelsen 17 minutter ut i 2. omgang. Fred Friday vartet opp med et nydelig gjennomspill til Halldor Stenevik, men bergenserens avslutning ble for svak.

Strømsgodset forsvarte seg lavt for å bli kvitt det mye omtalte «bortespøkelset». Et tannløst Viking så ut til å måtte se at alle poengene forlot Viking stadion med de hvitkledde fra Drammen, men i det 90. minutt blåste dommeren frispark til hjemmelaget fra Stavanger. Zlatko Tripic lot seg ikke be to ganger, og leverte en drømmescoring i sluttsekundene på Viking stadion. Viljar Myhra i Godset-buret var aldri i nærheten.

– Vi har fått litt EM-inspirasjon fra Danmark. De hadde en egen mur i hjørnet til keeperen, så han så ikke ballen, sa Zlatko Tripic om den fantastiske scoringen sin..