Fotball

RBK-spiller reagerer på «hore»-sang: VIF lover å rydde opp

Rosenborg-spiller Cesilie Andreassen reagerer på tilrop med ordet hore under toppkampen mot Vålerenga søndag. VIF varsler grep.

Andreassen har lagt ut et videoklipp på Twitter, der man kan høre ordet bli brukt av en Vålerenga-supporter i toppkampen som Rosenborg vant 2-1.

– «Skyter som ei hore», er det kødd? spør Andreassen på Twitter.

I videoen kan det høres ut som om supporten synger «solgt deg som en hore», og det er også forklaringen folk som var til stede gir. De sier at mannen mente å peke på at Trondheims-Ørn ble til Rosenborg Kvinner.

VIF Kvinner svarer på meldingen og lover å ta grep.

«Dette er uakseptabel språkbruk som klubben tar avstand fra. Vi har vært i kontakt med supporterne og kommer til å følge opp dette videre», skriver Vålerenga.

Indrejustis

Daglig leder i Vålerengas kvinnelag, Harriet Rudd, vil mandag ikke svare på spørsmål om hva slags konsekvenser supporteren vil få, men sier til NTB at hun vil komme tilbake til dette i løpet av uken.

Talsmann for Klanen, Erling Rostvåg, sier at supporterne som var på stedet ikke ble med på sangen, og at de i stedet hysjet på mannen.

– Indrejustisen blant supporterne står seg til en tier i denne situasjonen, sier Rostvåg til NTB.

Vil unngå kjønnslada ord

Han legger til at ordet hore ofte blir brukt i fotballen, for eksempel i slengbemerkninger fra fans til spillere som har gått til en annen klubb.

– Det er en fordel hvis man kan unngå kjønnslada ord på en kvinnekamp. Det går sport i å fornærme folk på tribunen, men det går an å velge sine ord med omhu. Med over 140 sanger å velge mellom, må det være mulig å finne en uten det ordet, sier Rostvåg.

Han sier at Klanen har vært i kontakt med Vålerengas kvinnelag om saken, og at Klanen vil stille opp hvis laget ber om hjelp for å løse situasjonen.

Toppkampen ble svært dramatisk. Rosenborg sikret seieren med et sent mål av Sarah Kanutte Forsnes, etter at Vålerenga blant annet hadde misbrukt et straffespark.

Nyeste fra Dagsavisen.no: