Fotball

Isnes etter poengtap på tampen mot Strømmen: – Det koker innvendig

(KFUM Oslo - Strømmen 1-1). KFUM-trener Jørgen Isnes var sint og oppgitt etter at de ikke klarte å punktere kampen mot Strømmen, og ta alle poengene i lagets siste hjemmekamp på Intility.

VALLE (Dagsavisen): – Det koker, sier en sint og frustrert Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampen.

Grunnen var at KFUM, som tok ledelsen 1-0, ikke klarte å punktere matchen. Laget hadde flere gode overganger de både kunne, og burde ha utnyttet bedre, men i stedet for kom utligningen i det 90. minutt. Dermed ble det poengdeling mellom KFUM og Strømmen.

– Det koker fordi den kampen her har vi fullstendig kontroll på. Ikke a vi spiller noen sånn fantastisk fotballkamp, men vi har såpass mange overgangsmuligheter og tilløp til sjanser som vi ikke utnytter godt nok på 1-0, og for den saks skyld 0-0, sier KFUM-treneren.

Til tross for tett kampprogram (tre kamper på åtte dager), ønsker ikke Isnes å skylde på det, og mener poengtapet burde vært unngått med klar margin.

– Det kan jo ha med at det er tredje match, og man er litt sliten i hodet og sånn, men det er dårlig unnskyldning ass, for vi har hatt fire dager til å forberede oss på den matchen her, så det skal jeg ikke bruke som unnskyldning.

KFUM var nære ved å ta ledelsen allerede etter to minutter, men Jesper Taajes heading ble reddet nær streken.

KFUM spilte i det hele tatt en ganske god omgang der David Tavakoli forsøkte seg med et brassespark han fikk bra trykk i, og hvor Strømmens keeper måtte komme opp med et svar. Alagie Sanyang kom først på ett av mange innlegg i løpet av omgangen, men forsøket ble blokkert. I tillegg fikk Tore Sørås en god mulighet etter lekkert forarbeid av Phillip Romsaas, som dro seg nedover på høyresiden, og kjørte ei skuddfinte, før han serverte ballen til Tore Sørås, men avslutningen nådde aldri fram til mål.

Scoret etter 20 sekunder

Da KFUM heller ikke hadde fått uttelling i løpet av de første ti minuttene av andreomgang valgte Isnes å kline til med det trippelbytte, der blant annet Juba Moula ble kastet innpå.

Da spillet ble satt i gang igjen var det første som skjedde at nettopp Moula ble spilt igjennom ute til venstre. Vingen dro seg inn, før han dro en lekker skuddfinte som sendte Strømmen-spilleren ned på Øst. Deretter klinket han ballen enkelt ned i nærmeste hjørne.

– Det koker også fordi vi er såpass ubesluttsomme i overgangsspillet, i og rundt 16-meteren. Den som var besluttsom var jo Juba (Moula). Fantastisk scoring. Gutta burde se og lære litt der, for det er flere som burde gjort akkurat det samme i dag, mener Isnes, og fortsetter:

– Flere av spillerne våre skal drille seg inn på to meter før man avslutter. Og dette er jo en gjentagelse av hva jeg har prata om tidligere. Hvis vi ikke knekker de kodene så blir det ikke mange nok trepoengere, slik som vi ønsker. Så vi må jo prøve å gjøre det sammen – både gjennom treningsarbeidet, men det dreier seg like mye om at hodene er sterke nok til å ta de gode valgene.

Juba Moula scoret sesongens første mål, etter bare 20 sekunder på banen, mot Strømmen.

Burde punktert kampen

For det ble mye stampe på KFUM i denne kampen. Overgangene hadde mye bra, men manglet rytmen i siste fase, og flere av spillerne kunne med fordel forsøkt skuddfoten litt oftere.

Likevel skapte de store nok sjanser til å kunne punktere kampen. Nærmest var Phillip Romsaas etter at Tore Sørås stjal ballen høyt i banen. Midtbanespilleren forsøkte å stikke ballen igjennom til Moula, men pasningen ble brutt. I etterspillet havnet kula til slutt hos Romsaas, som fra høyresiden klinket ballen i tverrliggeren – og over. Da var det spilt litt over en time på Intility.

Etter 81 minutter klarte Alagie Sanyang å få med seg ballen forbi en utrusende Strømmen-målvakt, men oppofrende og godt forsvarsspill hindret Sanyang-mål.

– Vi misser for mye ball framover i banen når vi har fått gunstige brudd på Strømmen. Det er utallige i dag tror jeg. Og så koker det i kålen på slutten, helt unødvendig å slippe inn mål på den måten der.

Blytung utligning

Men i stedet for at KFUM punkterte kampen, kom 1-1 i det 90. minutt.

En lang ball ble slått inn i bakrommet til KFUM, der kommunikasjonen mellom målvakt Knut André Skjærstein og stopper Taaje, svikta. Situasjonen var ganske oversiktlig, men i stedet for at Taaje headet ballen tilbake til Skjærstein innenfor 16-meteren, slik at han kunne plukket den opp med henda, støtet i stedet for KFUMs sisteskanse fram.

Med hodet støtet han ballen oppover på banen, og etter at Strømmen vant den neste duellen, ble ballen ble chippet inn i bakrommet, men denne gangen var Jibril Bojang på farten, og alene med Skjærstein dunket han ballen forbi Kåffa-keeperen – via Taaje – og i mål.

– Den situasjonen burde kanskje vært løst enkelt med at Taaje hadde headet ballen tilbake til keeper?

– Ja, i mitt hode virker det naturlig. Men det er mange sånne små situasjoner i matchen som gjør at det koker innvendig nå. Jeg veit at vi kan bedre, sier Isnes, og legger til:

– Knut gjør en strålende fotballkamp han, og så mister vi det litt på slutten.

Flytter hjem igjen

KFUM forsøkte seg med en liten sluttspurt, men klarte aldri å skape noen ordentlig store farligheter i løpet av de fem overtidsminuttene. Dermed endte det med poengdeling i KFUMs siste hjemmekamp på Intility.

– Du skal gjøre mange gode valg gjennom 95 minutter, i dag gjennomførte vi det ikke godt nok til at det skulle bli tre poeng, men vi burde jo hatt tre poeng her, det er ikke noe å lure på, slår Isnes fast.

– Det var et surt poengtap, det må jeg innrømme.

Neste kamp for KFUM er hjemme mot Raufoss. Da vender Isnes og Kåffa tilbake til Ekeberg, til det som vil være lagets midlertidige bane fram til deres nye stadion står klart.

KAMPFAKTA

KFUM Oslo – Strømmen 1-1 (0-0)

Intility arena: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Juba Moula (59), 1-1 Jibril Bojang (90).

Dommer: Ajdin Medic, Trosvik.

Gult kort: Juba Moula, KFUM Oslo.

KFUM Oslo (4-2-3-1): Knut André Skjærstein – Dadi Dodou Gaye, Jesper Taaje, Aaron Kiil Olsen, Keivan Ghaedamini (Christopher Lindquist fra 57.) – Tore André Sørås (Håkon Hoseth fra 77.), Moa Mahnin – Philip Romsaas, Remi-André Svindland (Robin Rasch fra 57.), Alagie Sanyang – David Tavakoli (Juba Moula fra 57.).

Strømmen (4-3-3): Simen Lillevik – Sverre Bjørkkjær, Kristian Jahr, Simen Olafsen, Morten Renå Olsen – Mats André Kaland (Sander Birkeland fra 80.), Torje Naustdal, Lorent Callaku (Magnus Tvedte fra 78.) – Tega George (Jibril Bojang fra 87.), Alexander Sannes (William Moan Mikalsen fra 46.), Christopher Cheng (Martin André Sjølstad fra 79.).

1. divisjon fotball menn søndag, 8. runde:

Fredrikstad – Grorud 2-2, KFUM Oslo – Strømmen 1-1, Sandnes Ulf – Jerv 0-2, Sogndal – Åsane 3-1, Start – Bryne 2-3, Stjørdals-Blink – Ranheim 1-0, Ull/Kisa – Aalesund 0-1.

Spilt lørdag: Raufoss – HamKam 2-1.

Mer fra Dagsavisen