Fotball

Utenlandske fans må skynde seg til Storbritannia

Fotballfans bør sette kursen mot England allerede nå om de skal ha håp om å overvære en semifinale i EM.

Tyske supportere vil gjerne følge laget sitt mot England på Wembley i neste uke. Foto:

Løpet er kjørt for svenske tilhengere som ikke allerede er i Storbritannia med tanke på tirsdagens åttedelsfinale mot Ukraina i Glasgow.

For dem som er optimister og sikter mot en semifinale og eventuell finale på Wembley, er det ennå håp, men tiden er i ferd med å renne ut.

Storbritannia er hardt rammet av deltavarianten av koronaviruset, og gjenåpningen av samfunnet er satt på vent. Alle som kommer fra utlandet, må i ti dagers karantene, med mulighet for å teste seg ut etter fem.

Lørdag møtes Italia og Østerrike på Wembley. Ifølge det italienske fotballforbundet vil bare italienere som bor i Storbritannia få lov til å kjøpe billetter.

Trolig vil det samme gjelde for tyske tilhengere i forbindelse med tirsdagens åttedelsfinale mot England, skriver nyhetsbyrået DPA.

Kvartfinalene (2. og 3. juli) spilles i henholdsvis München og Roma, der andre regler gjelder.

Begge semifinalene (6. og 7. juli) spilles på Wembley, og da er det bare tiden og veien med tanke på karantene.

Uefa vil – med britiske myndigheters velsignelse – tillate 45.000 tilskuere på Wembley i åttedelsfinalene og 60.000 i semifinalene og finalen, som spilles 11. juli.

Flere viruseksperter, deriblant Thomas Mertens fra Tyskland, har sagt at så mange tilskuere ikke er en god idé med tanke på deltavariantens smittepotensial.