Fotball

Wijnaldum avslo Barcelona – klar for PSG

Den nederlandske landslagsspilleren Georginio Wijnaldum bytter ut Liverpool med Paris Saint-Germain.

30-åringen slutter seg til den franske klubben 1. juli og har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til juni 2024. Han kommer gratis til den franske storklubben, som tapte Champions League-semifinalen mot Manchester City denne sesongen.

Barcelona var lenge favoritter til å sikre seg den tidligere Liverpool-spilleren, men var ikke villige til å matche PSGs tilbud da en franske storklubben kom på banen. Dermed blir det Paris og ikke Barcelona i fortsettelsen for nederlenderen.

Wijnaldum startet proffkarrieren sin i Feyenoord, før han i 2011 gikk til PSV. Fire år senere ble han klar for Newcastle. Der var han i én sesong, før det ble Liverpool. Med Jürgen Klopp og co. ble det 237 kamper, 22 mål, 16 målgivende pasninger, elleve gule kort og fire trofeer over fem sesonger.

I Liverpool vant han Premier League i 2020, Champions League i 2019, Uefa Super Cup i 2019 og klubb-VM i 2019.