Fotball

Ny portugiser inn i managerstolen i Wolves

Tidligere Benfica-trener Bruno Lage (45) erstatter Nuno Espírito Santo som hovedtrener i Premier League-klubben Wolverhampton.

Dermed blir det en portugiser som erstatter en portugiser i klubben som dessuten har ti portugisiske spillere i A-stallen.

Lage er ikke helt ukjent med britisk fotball. Han var assistent i Sheffield Wednesday og Swansea før han ble trener for Benficas B-lag og senere førstelag.

– Først og fremst er jeg veldig glad. Det er en stor mulighet. Jeg er veldig glad fordi jeg får returnere til dette landet og være manager for et storlag, sier han.

– Jeg er et lag og en klubb som ønsker å skape historie og å kjempe i Premier League. Så jeg er glad og spent og har store ambisjoner om å gjøre flotte ting for denne klubben, fortsetter 45-åringen.

Nuno kunngjorde like før siste serierunde i forrige Premier League-sesong at han ville gi seg som manager. Portugiseren nøt stor suksess i klubben og ledet blant annet Wolves til 7.-plass etter først å ha tatt laget opp til toppdivisjonen.