Fotball

Debutant Dønnum måtte holde tale: - Jeg hater det

Aron Dønnum fikk sin første A-landskamp. Med Braut Haaland på laget har han noe å strekke seg etter.

– Alle her er fotballspillere. Vi har den samme bakgrunnen stort sett. Da spiller det ingen rolle hva du heter, sa Aron Dønnum da han for første gang møtte til en pressekonferanse som landslagsspiller i Malaga torsdag.

Etter at han kom inn i 2. omgang fikk han vist litt av det han kan. Ordren var å skaffe flere innlegg. Det maktet han.

Debutantnerver

Verre var det på middagen etterpå. Det er tradisjon at alle landslagsdebutanter holder en liten tale. Han følte større nervepress for det enn å komme inn i kampen.

– Det der er jeg ikke god på. Å snakke foran forsamlinger er ikke min greie. Men jeg fikk det vel unna på to-tre minutter, sier han.

Ståle Solbakken møtte han første gang da han var på utlån til HamKam for noen år siden. For ingenting skjer i HamKam uten at Solbakken har kontroll på det.

Kunne kjørt bil ned

– Jeg har fått en fantastisk mottakelse her. Noen av gutta kjenner jeg jo fra før, men jeg har jo nesten ingen aldersbestemte landskamper. Jeg ble jo knapt vurdert på kretslaget, sier han.

– Jeg har aldri tenkt så mye på landslaget. Jeg kom inn på U21-landslaget ganske sent. Målet har vært A-landskamper og det er det som har betydd noe, sier Dønnum.

Nå er endelig det målet nådd,

Det ble litt støy hjemme da reiseveien til Malaga ble kronglete i disse smitteverntider.

– Jeg hadde kjørt bil ned om det var nødvendig, sa Dønnum som fikk denne avskjedshilsenen fra trener Dag-Eilev Fagermo:

– Lykke til, Tjukken!

Tema: Tatoveringer

Den første landslagskollegaen han kom i prat med var midtbanespiller Matias Normann. Felles interesse: Fotball og tatoveringer.

– Det er lett å få i gang praten når vi kan snakke om tatoveringer, sa Dønnum som kan få mer spilletid mot Hellas søndag.

– Dere skal få laget, men ikke nå, sa Ståle Solbakken til det fremmøtte pressekorpset.

– Aron gjorde et godt innhopp. Vi trengte flere innlegg og få mer trøkk framover. Der har Aron egenskaper vi trenger, sa Solbakken.

Norge - Hellas spilles i Malaga søndag klokka 18.00





Mer fra Dagsavisen