trikkeligaen

Skeid har fortsatt litt å gå på før sesongstart: – Vi må tørre å by på oss sjøl

(Skeid - Stabæk 2-4): Skeid-trener Gard Holme syns de viste for mye respekt, og var feige i sesongens andre treningskamp, hjemme mot Stabæk.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Etter 3-0-seier mot Bærum i første treningskamp fikk Skeid onsdag erfare at det fortsatt er en liten vei å gå før de har prikka toppformen.

Hjemme mot et motivert, og ganske godt Stabæk-lag, ble det fire baklengs og til slutt 2-4 tap. Skeid-trener Gard Holme var ikke nådig i sin dom etter kampen.

– Jeg syns vi er feige. Vi har to, til tre gir inne som vi ikke bruker fordi vi har respekt, spesielt i førsteomgang, sier Holme til Dagsavisen.

Av de to Skeid-utgavene som fikk prøve seg var det laget som stilte til start som på papiret skulle være det mest rutinerte, og beste. Men Stabæk scoret tre ganger, ett langskudd oppe i krysset, en retur og et hodestøt like før pause var beholdningen for gjestene.

Målet til Skeid kom etter ett av flere gode angrep de klarte å mønstre ute på David Hicksons venstreside, og det var Hickson selv som scoret, da han lurte ballen inn langs gressteppet – via keeper – og ned i lengste hjørne.

David Hickson.

– For mye respekt

Trener Holme syns imidlertid at gutta som fikk starte kampen hadde mye mer å gå på.

– Jeg syns vi fraskriver oss litt ansvar og gir fra oss ballen litt for fort, og angriper litt for – kall det enkelt. Istedenfor å klare å variere mellom hurtige angrep, og lange angrep så er det egentlig bare å gi fra seg ballen så fort vi kan i 1. omgang. I 2. omgang syns jeg vi «gutser» litt mer, og tør å presse dem litt mer. Vi tør å være oss sjøl, og spille på det vi er gode på, da er det en bedre fotballkamp. Men vi må vi legge igjen den respekten i garderoben, eller tribunen, eller hva man sier i disse dager, sier Holme, og slenger på et lite smil på tampen.

Bortsett fra Gabriel Andersen, som måtte ut etter en drøy halvtime i førsteomgang, kom de fleste byttene i pausen og rundt 20 minutter etter pause, skaffet Abel Stensrud straffespark.

Johnny Buduson, som bommet fra ellevemeteren i 3-0-seieren mot Bærum i helgen, var sikker denne gangen. 2-3.

Samme mann var nære på etter 70 minutter også, men avslutningen gikk til side for mål.

Sander Brauer-Ersoy. Skeid jubel.

Noe bra, når dårlig

Mot slutten av kampen rotet Felix Anthonessen bort ballen midt på egen banehalvdel, og Oleksiy Khoblenko, som allerede hadde scoret de to foregående Stabæk-målene, dunket inn hat tricket fra langt holdt, i en bue over Adam Tamrat Vik, som sto andreomgangen for Skeid.

Målvakten Anders Gundersen, som har kommet fra Moss, var ikke med i dagens kamp, der Lars Martin Kvarekvål voktet buret i førsteomgang. Heller ikke Marcus Melchior var med i dagens kamp for Skeid.

– Jeg var misfornøyd etter 1. omgang for da syns jeg vi er en dårlig utgave av oss sjøl, i andre omgang så er jeg litt mer fornøyd. Det har litt å gjøre med at vi jo stiller et litt yngre og mer uerfarent lag i andreomgang. De tør og «gutse» og spille såpass bra mot de gutta som egentlig er ett, eller to nivåer høyere opp enn dem - det er veldig bra, forteller Holme.

– Kan du plukke ut én ting du var syns var bra i dag, og en ting du ønsker å rette på?

– Det er alltid vanskelig å plukke ut én ting, det er alltid ganske mye, som er ganske bra, og mye som kan bli litte grann bedre. Men hvis jeg skal si én ting vi kan bli bedre på, så er det omstilling fra forsvar til angrep, når vi vinner ballen eller får en dødball, eller et eller annet, så kan vi gå litt hurtigere framover. Sånn at vi kan kontre litt mer, for det har vi egentlig kraft til, men vi gjør det ikke nok. Så slipper vi inn to mål på at vi mister ballen på egen banehalvdel. Igjen; jeg føler det handler om respekt for motstanderen, ikke nødvendigvis fra han som mister ballen, men alle de rundt, som ikke tør å vise seg fram.

– Hva er du fornøyd med da?

– Den taktiske delen av spillet er egentlig ganske ålreit. Gutta vet hvordan de skal spille, men må bare tørre å slippe oss løs enda litt mer, og forstå at vi er mye bedre, svarer Holme, og legger til:

– Jeg syns presspillet vårt når vi går fra moderat til litt høyere og vi får satt press på spesielt i andreomgang er ganske bra. Dynamikken når Stabæk begynner å rotere ned midtbanespillere så roterer vi i forhold til strukturen vår, så det tar gutta veldig bra, så den delen er god.

Skryt av Kjønø

Stabæks assistenttrener, og tidligere Grorud-trener, Eirik Kjønø, lot seg imponere av det Skeid leverte på Nordre Åsen onsdag.

– Det ser bra ut for Skeid. De holder strukturen sin veldig bra. De imponerte meg, sier Kjønø, og legger til:

– Jeg har vært i Gards sko mange ganger; møtt et bedre lag på papiret, spilt jevnt, men må si etter kampen at vi tapte på at favoritten rett og slett hadde bedre kvalitet. Dette er en helt jevn kamp, og vi er ikke bedre enn Skeid, men i dag kan jeg stå på den andre siden, og si at vi hadde litt bedre kvalitet.

Eirik Kjønø. Gard Holme.

Forbereder seg på tett kampprogram

Skeid har et tett kampprogram fram til sesongstarten hjemme mot Arendal, 19. juni.

Allerede på lørdag skal de i aksjon igjen, borte mot Kongsvinger.

– Det er godt å få litt kamper i beina og øve på å spille flere kamper i uka. Vi spilte i helga, i dag, og til helga igjen. 2. divisjonslag pleier ikke å ha to kamper i uka, så vi må få inn rutinen på det, så må vi også prøve å sette en startellever nå inn mot seriestart, for det har blitt kanskje litt mye rotasjoner så langt, forklarer Holme.

– Hva skal dere jobbe med nå da fram til helgen, og hva vil du se fra dere i Kongsvinger?

– Nå skal vi restituere og legge opp et helt enkel kampplan mot Kongsvinger, og så er det å forberede seg til ny kamp om tre dager igjen. Det blir litt sånn mental jobbing – vi må tørre å by på oss sjøl, sier Holme som enkelt forklarer til slutt at han ønsker å se at de har blitt bedre på det de ikke fikk til i kampen mot Stabæk onsdag.

Skeids kommende kamper:

5. juni, 14.00: Kongsvinger (borte)

12. juni, 13.00: Eidsvold Turn (hjemme)

14. juni: Vålerenga (ikke avklart tid og sted)

Seriestart: 19. juni, hjemme mot Arendal

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen