Fotball

Opprykksspesialist ansatt som ny sjef for Berge i Sheffield United

Slavisa Jokanovic er ansatt som ny manager for Sander Berge og lagkameratene i Sheffield United etter Premier League-nedrykket.

Sander Berge er igjen satt tilbake av en skade. Her er han i aksjon for Sheffield United mot Crystal Palace nylig. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Klubben bekrefter selv ansettelsen av trenerprofilen torsdag.

Jokanovic har tidligere hatt det sportslige ansvaret i Fulham og Watford. Nå har 52-åringen signert en treårsavtale med Sheffield United.

Han får dermed jobben med å løfte klubben etter det som har vært en blytung sesong i Premier League. Nedrykket til mesterskapsserien var et faktum i god tid før sesongslutt.

Siden 2019 har Jokanovic hatt treneransvaret i klubben Al-Gharafa i Qatar. I sin tid som trener i Watford og Fulham førte han dem begge opp i Premier League.

Gleder seg

Som spiller representerte fotballprofilen blant andre Partizan Beograd, Tenerife, Deportivo La Coruña og Chelsea. Han fikk også 64 landskamper for Jugoslavia.

– Jeg gleder meg til å jobbe i engelsk fotball igjen, og jeg ser fram til å komme i gang med spillerne og støtteapparatet, så vel som å møte våre entusiastiske og lojale supportere, sier Jokanovic.

Han lover videre fansen å bidra til at klubbens hjemmebane Bramall Lane «igjen blir et fort».

– La oss jobbe sammen for å bringe Sheffield United tilbake dit klubben hører hjemme, sier Jokanovic.

Wilder ut

Chris Wilder fikk sparken som klubbens trener underveis i sesongen som nylig er avsluttet. Paul Heckingbottom har hatt det midlertidige ansvaret siden da.

Sander Berge har fått sesongen delvis ødelagt av skader. Det spekuleres samtidig i at midtbaneprofilen forlater Sheffield United foran neste sesong.

Onsdag gikk også landslagssjef Ståle Solbakken langt i å antyde at han forventer et klubbskifte i sommer.