Fotball

Ødegaard med storspil og målgivende da Arsenal seiret i ligaavslutningen

Martin Ødegaard vartet opp med en lekker målgivende da Arsenal slo Brighton 2-0 i siste serierunde i Premier League.

Nicolas Pépé scoret begge målene da Arsenal slo Brighton 2-0 søndag. Foto: AP/Alastair Grant/NTB.

Det har vært en trøblete sesong for Mikel Artetas Arsenal. Søndag jaktet London-klubben spill i Europa neste sesong, men slik gikk det ikke tross fem seirer på like mange mulige på tampen av sesongen.

Sjuendeplass i Premier League gir kvalifiseringsspill til nyvinningen Conference League, men den gikk til Tottenham. Arsenal ble nummer åtte.

Hjemme mot Brighton søndag var Martin Ødegaard mye involvert, både offensivt og defensivt. Nordmannen serverte en leken lobb tidlig i oppgjøret, men Arsenal fant ikke veien til nettmaskene før pause.

Like etter hvilen spilte Calum Chambers ballen til en helt ledig Nicolas Pépé i boksen, som dundret ballen mellom beina til Robert Sanchez og i mål.

Ødegaard ble forstyrret i avslutningsøyeblikket like etterpå og ropte på straffe, men dommer var ikke enig.

Elleve minutter senere prikket Ødegaard ballen perfekt igjennom til Pepe, som nok en gang var iskald foran mål og sikret 2-0-seier til Arsenal.

Ødegaard har notert seg for to scoringer i Arsenal-trøya, en i Premier League og en i europaligaen. Nordmannens lånekontrakt fra Real Madrid til Arsenal utløper i juni, og hvor han spiller neste sesong er fremdeles usikkert.