Fotball

Agüero-dobbel i avskjeden da Manchester City kronet trofeet med storseier

Sergio Agüero fullbyrdet en enorm forestilling i sin siste kamp for Manchester City. De lyseblå vartet opp med festfotball hjemme og knuste Everton 5-0 søndag.

Gleden var stor da Manchester City løftet sitt femte ligatrofé på ti år. Foto: Peter Powel/AP/NTB.

Klubblegenden viste nok en gang hvor stor målhungeren hans er da han satte to baller i nettmaskene som innbytter og avsluttet med det City-karrieren på mesterlig vis.

Hjemmelaget åpnet sterkt i kjent Manchester City-stil, og elleve minutter ut i oppgjøret spilte de Everton trill rundt. Riyad Mahrez fant Kevin de Bruyne like utenfor 16-meteren, og belgieren klinket ballen ned i hjørnet av Everton-buret.

To minutter senere var de lyseblå igjen i full fart framover. Fernandinho snappet til seg ballen på midtbanen, og de Bruyne spilte fri Gabriel Jesus. 24-åringen gjorde ingen feil foran Jordan Pickford og hamret ballen i samme hjørne som sin belgiske lagkamerat.

Like etter halvtimen var det Everton sin tur til å fosse framover. Richarlison ble spilt alene igjennom, men ble felt av Ruben Diaz like før han skulle avslutte. Gylfi Sigurdsson hadde muligheten til å redusere fra straffemerket, men Ederson gikk riktig vei. Det var det første straffesparket Everton bommet på denne sesongen.

I 2. omgang var unggutten Phil Foden den neste til å tegne seg på scoringslista. Etter mye fint City-spill trillet Foden 3-0 inn i det lengte hjørnet.

Sergio Agüero ble byttet på etter 65 minutter og viste raskt hvorfor han er å regne som en klubblegende i Manchester City.

Etter å ha fintet seg gjennom Everton-forsvaret bredsidet han inn 4-0 etter seks minutter på banen. Fem minutter senere fastsatte han resultatet med pannebrasken.

Premier League-trofeet er Citys femte de siste ti årene, og Aguero har vært med på å vinne alle.