Brighton snudde 0-2 til seier etter klassemål og rødt kort for Manchester City

Publikummet i Brighton fikk se et fyrverkeri av en fotballkamp da laget snudde fra 0-2 til 3-2 mot serieleder Manchester City med to kjappe drømmescoringer.

City tok en oppskriftsmessig ledelse ved Ilkay Gündogan etter et knapt minutt, men med et tidlig rødt kort på João Cancelo endret kampen karakter.

Pep Guardiolas menn klarte riktignok å holde på 1-0 til pause og økte til 2-0 da Phil Foden gikk hele veien fra midtbanen og nærmest tuppet ballen i mål, men derfra og ut handlet det meste om Brighton.

Kun to minutter etter klassemålet til Foden vartet Leandro Trossard opp med sitt eget kunststykke. Belgieren dro seg forbi flere City-spillere med herlige dragninger og noen frekke skuddfinter, før han banket ballen i mål etter 50 minutter.

Målet ga hjemmelaget blod på tann foran sulteforede fans, og spillerne responderte med et stormløp mot målet til seriemesteren.

Det ga uttelling med mål av forsvarsspillerne Adam Webster og Dan Burn i løpet av fem minutter av kampen, med et drøyt kvarter igjen å spille. Brighton hadde snudd det til 3-2.

City klarte ikke å reise seg, og Brighton fikk en solid opptur i hjemmefansens retur.