Fotball

Kveldens mesterligafinale: – Graham Hansen en av de beste i verden

Chelsea møter Barcelona i kveldens mesterligafinale for kvinner. Maren Mjelde og Guro Reiten er full av lovord om Caroline Graham Hansen, som står på motsatt banehalvdel.

Guro Reiten og hennes Chelsea møter Barcelonas Caroline Graham Hansen søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

– Caro har noen ekstreme ferdigheter én-mot-én som ingen andre har. Hun er vanvittig god og en spiller vi må se opp for, sier Reiten til NTB.

– Jeg er glad for å være lagvenninne med Caro på landslaget. Hun er utrolig god. Én-mot-én offensivt er det ikke mange som er bedre enn henne. Hun har noen ekstreme kvaliteter, sier lagvenninne Maren Mjelde.

– Hun er helt spesiell. Hun vet å prestere i de største kampene, når det virkelig gjelder, sier tidligere Chelsea-spiller og nåværende Manchester United-spiller Maria Thorisdottir.

– Hvem i verden er bedre?

– Det er vanskelig å si. Vi har mange gode i Chelsea også. Men hun er absolutt en av de beste i verden, sier Reiten.

– Hun ligger i toppen, ja. Det er vanskelig å si helt hvem som er best, men dribleferdighetene hennes er ekstreme, legger Thorisdottir til.

– Hun er en av de absolutte beste angrepsspillerne i verden, supplerer Mjelde.

Tøff batalje

I kveld står nettopp Graham Hansen og hennes Barcelona på motsatt banehalvdel når Chelsea og Barcelona lagene møtes i mesterligafinalen på Gamla Ullevi i Göteborg.

– Barcelona et veldig bra fotballag med veldig mange gode fotballspillere. Det blir en tøff oppgave, og vi må ha troen på oss selv. Vi har et ganske bra lag selv, har trent godt inn mot kampen og skal bite fra oss, sier Reiten.

Aldri før har en og samme klubb hatt to lag i en mesterligafinale – Chelsea-herrene møter Manchester City 29. mai

– Man merker at begge lagene skal spille finale. Det er masse kameraer og oppmerksomhet når vi kommer på trening. Det skrives mye om begge lagene i engelsk presse, og det er veldig bra, sier Reiten.

Lite spilletid

Caroline Graham Hansen på trening i Göteborg lørdag kveld. Foto:

Reiten startet kun to av de siste seks seriekampene. I den avgjørende semifinalen mot Bayern München ble hun sittende hele kampen på benken. Totalt ble det 19 kamper og ett mål for Reiten i serien denne sesongen.

– Vi har veldig mange gode spillere som kjemper om plassene. Etter ryggproblemene før jul havnet jeg litt på etterskudd, samtidig som laget satte seg mer og mer. Det har vært vanskelig å komme seg inn i laget igjen, men jeg har spilt meg bedre og kommet i bedre form. Det er skyhøyt nivå på mange spillere i klubben.

Hun har fortsatt mange år igjen i Chelsea, og stresser ikke nevneverdig med fremtiden, selv om det ikke har blitt akkurat det hun hadde sett for seg i Chelsea – så langt.

Mjelde blir kun å se med krykker på sidelinjen etter at hun gjennomgikk en operasjon i kneet i mars.

Tror på Chelsea

Thorisdottir fikk kamper for Chelsea i ligaen og i Champions League denne sesongen før hun ble solgt til United.

– Alle drømmer om å spille CL-finale, men jeg er ikke bitter for at jeg ikke er med. Det var riktig å gå til United da sjansen bød seg. Men jeg gleder meg stort til kampen.

– Hvem vinner og hvorfor?

– Det er en veldig åpen kamp, men de har den beste dagen. Det blir uhyre jevnt, men jeg holder en knapp på Chelsea, sier Thorisdottir.

– Vi vinner fordi vi har et sterkt lag, står sammen og takler utfordringene Barca gir oss. Vi skal ikke gi opp, uansett hva. Det beste laget står igjen etter slutt, og jeg håper inderlig at det er oss, sier Guro Reiten.

– Vi har matchvinnere i alle ledd, i det som blir en veldig åpen kamp. Jeg håper veldig på Chelsea, sier Mjelde.

PS. Avspark på Gamle Ullevi klokka 21.00. Kampen sendes på Viasat 4.