Southampton vendte til etterlengtet seier

Southampton har vært Premier Leagues svakeste lag i 2021, men fikk en liten opptur ved å vende til 3-1-seier over Crystal Palace i tirsdagens hengekamp.

Hjemmelaget kom under nesten umiddelbart da Christian Benteke sjonglerte ballen forbi flere motspillere og klemte den i mål, men Danny Ings utlignet i sitt comeback etter skade midtveis i den første omgangen, og Che Adams scoret ledermålet fra nesten død vinkel etter et smart cornertrekk.

Kvarteret før slutt spilte Adams fram Ings til målet som punkterte kampen.

Southampton må også takke keeper Fraser Forster, som reddet straffespark fra Luka Milivojevic på 1-1 i slutten av den første omgangen.

Southampton hadde tatt bare 11 poeng siden årsskiftet og sluppet inn 41 PL-scoringer i 2021. Begge deler var dårligst i ligaen. Hadde ikke laget gjort en god høstsesong, ville plassen i eliten vært i fare.

Nå var Fulham dømt til nedrykk sammen med West Bromwich og Sheffield United allerede før avspark i tirsdagens kamp, men Southampton greide å klatre vekk fra sisteplassen blant lagene som får spille Premier League-fotball også neste sesong.

Benteke-show

Den svake Southampton-rekken så ut til å skulle fortsette da Benteke ga Crystal Palace ledelsen før det var spilt to minutter. Hjemmelaget greide ikke å klarere et frispark. Benteke dempet ballen på brystet, vippet den opp i lufta, nikket den forbi en motspiller og scoret.

I det 20. minutt svarte Southampton. Jan Bednarek spilte fram Nathan Redmond, som fant Ings inne foran mål. Han var feilvendt, men dempet og vendte med en motspiller i ryggen før han skjøt i mål via midtstopper Scott Dann.

Fem minutter før pause var Redmond klønete i en duell med Wilfried Zaha og felte ham. Milivojevic skjøt for løst mot hjørnet, og Forster reddet.

Effektivt

Southampton gikk til pause med 1-1 og tok ledelsen nesten umiddelbart i den andre omgangen. James Ward-Prowse slo et hjørnespark flatt ut til Stuart Armstrong, som trillet ballen mot lengste stolpe. Den passerte en skog av bein før Adams pirket den inn fra nesten død vinkel.

Seieren var ikke i boks med det. Benteke kom til flere store sjanser for gjestene fra London, men Forster svarte med en god redning da han nikket etter hjørnespark. Gjestene presset, og Benteke skjøt utenfor da han kom alene gjennom etter en feil av Jannik Vestergaard.

Palace-håpet om poeng ble knust etter et flott Southampton-angrep som ble fullført med en stikker fra Adams til Ings, som satte ballen i lengste hjørne.