Livsviktig seier for Dortmund uten Haaland – gjorde Bayern til ligamestere

Borussia Dortmund sikret seg tre verdifulle poeng i kampen om mesterligaplass uten Erling Braut Haaland. Seieren gjorde samtidig Bayern München til ligamestere.

Dortmunds 3-2-kamp mot RB Leipzig sendte de gulkledde opp på fjerdeplass med to kamper igjen. Jadon Sancho avsluttet et lekkert angrep med den avgjørende scoringen tre minutter før slutt.

En svært engasjert Haaland fulgte kampen som en supporter på tribunen. Han var oppe og jublet heftig da hjemmelaget scoret. En lårskade har satt 20-åringen tilbake den siste tiden, og nylig mistet han Dortmunds storseier i semifinalen mot Holstein Kiel i den tyske cupen.

Reus-scoring

Dortmund har to poeng ned til Eintracht Frankfurt på 5.-plass, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

RB Leipzig er sju poeng bak serieleder Bayern München med to kamper igjen. Dermed kan de ikke lenger ta igjen den tyske fotballgiganten, som kunne juble for sin niende strake Bundesliga-tittel før kampen mot Borussia Mönchengladbach lørdag kveld.

Gjestene, med Alexander Sørloth på benken, hadde ballen mest i første omgang og kom til kampens første sjanse, men Dortmund scoret allerede før sju minutter var spilt. Kaptein Marco Reus fikk ballen etter en lekker flikk fra Thorgan Hazard. Reus skar inn i feltet og banket ballen opp i nettaket.

Mer Haaland-jubel

Sancho la på til 2-0 etter 50 minutter med en kontrollert avslutning fra skrått hold i 16-meteren. Igjen kunne Haaland juble på tribuneplass.

Lukas Klostermann og Dani Olmo sørget for 2-2 i 2. omgang og gjorde det spennende, men til slutt ble Sancho dagens mann med sin andre scoring.

Torsdag møtes de to lagene igjen i den tyske cupfinalen.

Dortmund har Mainz (b) og Leverkusen (h) igjen før seriesesongen er over.