trikkeligaen

Nykomponert stopperpar leverer for Kåffa – kan få muligheten i seriepremieren

Jørgen Isnes har fått se to solide defensive kamper så langt i oppkjøringa. Sentralt i bakerste rekke har et nykomponert stopperpar stått fram, og gitt trener Jørgen Isnes et luksusproblem.

KFUM har hatt to fine oppkjøringskamper så langt før sesongstarten i 1. divisjon 2021. Spesielt gledelig har det vært å se det nykomponerte stopperparet bestående av Dodo Gaye (26) og nysignerte Aaron Kiil Olsen (19).

Med Mansour Gueye solgt til Sogndal, og Emmanuel Troudart i Moss har det nok vært ekstra moro for trener Jørgen Isnes å se den nye duoen stå fram. Mot Ull/Kisa holdt de nullen (0-0), og mot Grorud leverte de en ny solid kamp, der Kiil Olsen avsluttet med å stange inn KFUMs tredje scoring (3-1).

Saken fortsetter under bildet.

Aron Kiil Olsen, KFUM. mai 2021

Kiil Olsen er fornøyd med hvordan starten i KFUM har vært, etter overgangen fra Bærum denne vinteren.

– Det har ikke vært mange av de scoringene gjennom årene, så deilig at det kommer så tidlig i Kåffa-karrieren. Jeg skulle gjerne sett at vi holdt nullen også mot Grorud, men vi leverer en solid kamp syns jeg, og kan ikke be om så mye mer i vår andre kamp, sa han til Dagsavisen etter kampen mot Grorud.

God bredde

Men selv om Gaye og Kiil Olsen har gjort sine saker bra har trener Jørgen Isnes en annen nysignering i bakhånd, nemlig Jesper Taaje (23), samt bautaen Jørgen Hammer (33). I tillegg har han også Jacob Stubberud (22).

Konkurransen er god, og det gleder Isnes.

– Det er jo helt suverent at det har blitt sånn at de har spilt såpass godt i de to treningskampene her. Da setter man de som skal inn i laget på prøve, og tvinger dem til å prester. Både i treningsarbeidet og i kamp når de får muligheten.

– Det som er gledelig er at det ikke bare er å spasere inn i elleveren, legger han til.

Taaje, Hammer og Stubberud har vært ute med skade, men de to førstnevnte er tilbake i trening, og i KFUMs siste treningskamp mot Strømmen på lørdag, vi sannsynligvis begge få muligheten til å vise seg frem.

– Det var for tidlig mot Grorud, og det er for tidlig å slippe dem til fra start mot Strømmen. Men at de blir involvert er ganske sikkert, forteller Isnes.

Åpent hvem som får spille seriepremieren

Med andre ord blir det Dodou Gaye og Aaron Kiil Olsen fra start også i den tredje, og siste, treningskampen. Dersom de to leverer nok en solid forestilling, kommer de da også til å få starte seriepremieren borte mot Jerv, 15. mai?

– Vi må komme til å vurdere inn mot den uka. Det blir tre kamper på en uke i seriestarten der vi først spiller lørdag, så onsdag, og deretter søndag. Kampene kommer tett og vi må se på hvem som er klare rent fysisk, til å spille 90 minutter. Det kan nok bli noe rullering, sier Isnes, som også er klar på at det blir vanskelig å skulle benke de to dersom de spiller en ny god kamp på lørdag.

Han har imidlertid andre alternativer også, for som nevnt så er Dodou Gaye egentlig back, og Isnes utelukker ikke heller at de kan spille med tre stoppere.

– Både Dodou og Aaron har bra med fart, det var noe vi så for oss at vi kunne trenge mot Grorud, som ofte kan være veldig direkte. På gressmatta i Grimstad kan det være helt andre kvaliteter vi trenger, sier Isnes.

Funnet tonen

Aaron Kiil Olsen vet også selv at det blir en tøff kamp om en av de bakerste plassene hos KFUM denne sesongen.

– Det er gode rutinerte stoppere som du kjemper om plassen med, men nå syns jeg egentlig at jeg har starta godt og fått vist hva jeg kan bidra med. Så jeg syns det ser lyst ut fram mot første seriekamp. Jeg er fornøyd, og partnerskapet med Dodou har funka bra, sier Kiil Olsen.

Det er Isnes enig i.

– De har en god felles forståelse. I treningsarbeidet ville det vært naturlig at Dodou spilte back, men på grunn av skadene har de fått jobbe sammen på trening, og det er fint å se at det har gitt resultater.

– Alle vil få muligheter

Isnes kaller situasjonen er luksusproblem, og det er det. For i utgangspunktet var det nok Jesper Taaje og Jørgen Hammer som var tiltenkt de to stopperplassene i laget. Det at Dodou og Aaron har sett såpass bra ut gir Isnes valgmuligheter.

– Alle stopperne har forskjellige kvaliteter. Aaron har jo større fart enn alle de andre, og Dodou er også rask. Taaje har en god pasningsfot og er duellsterk, det er også Hammer. Så må vi sørge for en bra treningshverdag, der man får god en kjemi og en god relasjon til hverandre. Det er vår oppgave som trenere, påpeker Isnes.

Men hvem er nummer en og to i køen om å få spille stopper per dags dato?

– Akkurat nå er det jo det laget som har spilt da. Hvis treningsuka ser bra ut og Taaje og Hammer føler seg klare for 90 minutter, så må man jo se litt hva slags type lag man møter. Hva trenger man? Selv om de andre har prestert, sier KFUM-sjefen, som imidlertid lover at alle vil få sine muligheter også i serien.

– Jeg kan love at alle kommer til å få spille i løpet av sesongen, og så er det opp til hver og én hvor mye det blir. Man skal få sine fortjente sjanser når man har vist prestasjoner over tid, og så er vi alle enige om at vi skal ha så mange poeng som mulig, og det er trenernes oppgave å sette opp det laget man føler er best. Det føles ikke alltid rettferdig, men det er slik det er i toppfotballen, avslutter Isnes.

Mer fra Dagsavisen