trikkeligaen

Vålerenga lekker en uke før seriestart

(Vålerenga - Tromsø 3-4). Fotball handler om effektivitet. Det er forsvarsarbeidet som bekymrer VIF en uke før seriestart. Lekkasjene er akutte.

VALLE (Dagsavisen): Vi hadde 6-3 i målsjanser på blokka og da hadde Tromsø akkurat doblet ledelsen sin på Intility arena søndag ettermiddag.

Generalprøven foran seriestart ble svært nyttig for VIF. Om å utnytte egne sjanser og hindre enkle baklengs. Dette er det skrevet bøker om.

Men fire baklengs bekymrer Dag-Eilev Fagermo.

- Angrepsspill av høyeste klasse, forsvarsspill av nedrykksklasse. Slik oppsummerer jeg dette, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Målløse Kjartansson

PS. Vålerenga serieåpner mot Rosenborg på Intility søndag 9. mai. Foto:

For dette var igjen en kamp der Vålerenga skapte mer enn nok sjanser og kunne avgjort kampen tidlig. Men når man slipper inn fire mål blir det vrient å vinne fotballkamper.

Vidar Örn Kjartansson åpnet moroa med å skyte rett i keeper fra fem meter. Senere i omgangen satte han ballen i stanga etter at Christian Borchrevink hadde skutt rett i keeper to ganger. Skulle fjorårets VIF-toppscorer gå målløs inn til seriestart?

På overtid skulle han i tillegg hatt straffespark, men dette er altså sesongen der han kommer målløs inn til seriestart.

Og ved siden av dette hadde Amor Layouni noen gode forsøk fra distanse og Aron Dønnum skulle hatt straffespark rett før pause. Vi fikk se Norges kanskje beste agngrepstrio tilsynelatende leke seg. De lyktes med det meste, bortsett fra å score.

I stedet hadde Ruben Yttergård Jensen sendt Tromsø i ledelsen med et elegant hælspark før Eric Kitolano både ble felt (av Aron Dønnum) og scoret selv på straffesparket.

Midtbanefolkene scorer

Det ble mer og mer høyrøstet fra Dag-Eilev Fagermo på sidelinja, men Henrik Bjørdal fikk endelig banket inn reduseringen etter en ny VIF-kanonade før spillerne gikk til pause.

Vålerenga startet med sin forventede serieellever, men i pausen ble Osame Sahraoui erstattet av Tobias Christensen. Og hvem sørget for utligningen? Christensen selvfølgelig. Med et elegant hodestøt etter en presis pasning fra Henrik Bjørdal.

Men dette var altså en slik kamp der man fikk inntrykk av at Vålerenga skulle spille og Tromsø score. For plutselig fikk Runar Espejord litt for god plass inne i VIF-feltet og satte dagens tredje bak VIF-keeper Kristoffer Klaesson. I det forsvaret hadde Brage Skaret nå kommet inn for en småskadet Ivan Näsberg.

Før Tromsøs nykommer fra Hamkam (og før det Lillestrøm), Ebiye Moses, kom seg mellom VIFs to stoppere og satte det presise innlegget fra Lasse Nilsen enkelt i mål.

Mål ser enkle ut i fotball!

Vålerenga satte inn Seedy Jatta, og han jaget nye løsninger. På overtid ble Vidar Örn Kjartansson felt, det så ut som et ganske klart straffespark, men det var ikke dommer enig i.

- Vi skal ikke slippe inn fire mål mot Tromsø. To av dem kommer etter innkast. Vi skaper mer enn nok sjanser til å vinne. Kanskje dete skjerper oss, sier kaptein Jonatan Tollås Nation til Dagsavisen.

Vålerenga var ubeseiret på hjemmebane i 2020-sesongen. Forrige hjemmetap kom i siste hjemmekamp i 2019 da det ble 2-4 for Molde.

PS. Vålerenga serieåpner mot Rosenborg på Intility søndag 9. mai. RBK tapte søndag 1-2 for Ranheim.

Treningskamp søndag, siste før seriestart:

Vålerenga - Tromsø 3-4 (1-2)

Intility arena: Ingen tilskuere.

Mål: 0-1 Ruben Yttergåprd Jensen (30), 0-2 Eric Kitolano (straffe 34), 1-2 Henrik Bjørdal (39), 2-2 Tobias Christensen (50), 2-3 Runar Espejord (52), 3-3 Tobias Christensen (60), 3-4 Ebiye Moses (64).

Dommer: Marius Lien, Fossum.

Gult kort: Jostein Gundersen, Tromsø.

VIFs lag: Kristoffer Klaesson - Christian Borchrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg (Brage Skaret 53), Samuel Adekugbe - Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Osame Sahraoui (Tobias Christensen 46), Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson, Amor Layouni (Seedy Jatta 73).

Treningskamper menn søndag:

Mjøndalen – Lillestrøm 2-1, Sogndal – Raufoss 3-4, Strømsgodset – Fredrikstad 1-6, Sarpsborg – Odd 1-0, Stabæk – HamKam 2-1, Start – Sandefjord 1-1, Molde – Bodø/Glimt 1-1, Kristiansund – Aalesund 0-4, Ranheim – Rosenborg 2-1, Åsane – Brann 1-2, Vålerenga – Tromsø 3-4.