Aubameyang tilbake med scoring i Arsenal-seier

Pierre-Emerick Aubameyang og Arsenal hadde ingen problemer med å slå Newcastle 2-0 på bortegress i Premier League søndag.

Gjestene tok tidlig ledelsen ved Mohamed Elneny og hadde god kontroll på oppgjøret. Midt i 2. omgang ble det nettsus også for Aubameyang, som har vært malariasyk og ikke hadde startet en Arsenal-kamp siden 3. april.

Martin Ødegaard var en av tre spillere som fikk fornyet tillit i startoppstillingen fra torsdagens 1-2-tap mot Villarreal i europaligaen. Nordmannen var som vanlig en trussel rundt motstanderens boks, og han var også involvert i oppbyggingen til Aubameyangs mål.

Nordmannen slo ballen ut til Gabriel Martinelli på kanten, og han serverte Aubameyang, som kung-fu-sparket ballen i mål ved bakre stolpe.

Schär-blemme

Aubameyang bommet imidlertid på ballen i foranledningen til 1-0-målet etter fem minutter. Han prøvde å avslutte på Hector Belleríns gode innlegg fra høyre, men i stedet spratt ballen videre til Elneny, som fra 15 meters hold klemte den i mål via hanskene til keeper Martin Dúbravka.

Arsenal var best også etter 1-0-scoringen, og Newcastle skapte få farligheter.

Kort tid før pause skaffet Ødegaard et frispark i farlig posisjon, men det sendte han selv rett i gjestenes mur. Nordmannen fikk 84 minutter på banen i det som etter hvert ble en komfortabel seier.

På overtid fikk Newcastle-innbytter Fabian Schär rødt kort for en takling mot Martinelli. Han gjorde comeback etter tre måneders skadeopphold, men må nå belage seg på en ny kamppause.

Vrient

Seieren sender Arsenal opp til 9.-plassen i Premier League, men kampen for en topplassering er mer eller mindre over. Mye skal gå rett vei om Ødegaards lag skal blande seg inn blant de seks-sju beste.

Newcastle har på sin side ni poeng ned til nedrykksstreken når fire serierunder gjenstår.

Neste helg skal Arsenal spille hjemme mot West Bromwich, mens Newcastle får en tøff oppgave borte mot Leicester.