trikkeligaen

Tre nysigneringer på scoringslista da KFUM knuste Grorud

(Grorud - KFUM Oslo 1-3): Jørgen Isnes kunne si seg godt fornøyd med sesongens andre treningskamp, mens Grorud-trener Aksel Bergo fremdeles har en del å jobbe med.

GRORUD (Dagsavisen): Både Phillip Romsaas (KFUM), Aaron Kiil Olsen (KFUM) og Hassan Yusuf (Grorud) scoret da KFUM slo Grorud 3-1 på Grorud, lørdag formiddag. Felles for de alle er at de ble signert denne vinteren.

Romsaas (22), som også var en del av KFUM i 2015/16, men som returnerte fra et opphold i Nordstrand denne vinteren, sto bak KFUMs 1-0-scoring. Et flott skudd fra 18 meter, som snek seg inn nede til høyre for Mats Gulbrandsen Viken i Grorud-målet.

Da hadde allerede KFUM herjet en god stund med vertene. KFUM leverte nemlig en fantastisk første halvdel av første omgang, og valset regelrett over Grorud. Angrepene var gode, flotte og kom på løpende bånd fra Ekeberg-klubben.

– Jeg er glad for at du sier det, for det er nettopp dette vi har jobbet med. I den første kampen mot Kisa hadde vi fokus på det defensive, i dag ønsket vi å se mer offensivt Det er godt å se at trening betaler seg, sier Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampen på Grorud.

KFUM-trener Jørgen Isnes. Grorud-KFUM 1-3 (treningskamp). 01.05.2021.

Slet med pasningskvaliteten

Samtidig som KFUM leverte varene, slet Grorud med å få fart på pasningsspillet. Gang på gang ga de vekk ballen til gjestene, som kunne fortsette det som føltes som ett eneste langt angrep innledningsvis.

– Vi er ikke presise nok i pasningsspillet, og på 0-1-scoringen så gjør vi en elementær tellefeil, vil jeg kalle det. Han skal ikke få så mye rom der han får det, sier Grorud-trener Aksel Bergo.

Grorud kom seg gradvis til hektene, og klarte etter hvert å flytte spillet inn på KFUMs banehalvdel, men en ny feilpasning sørget for kontring til gjestene, og Remi André Svindland kunne til slutt ekspedere et innlegg fra høyre inn i mål, via tverrliggeren og Grorud-keeper Viken.

19-åring viste seg frem

I andre omgang fortsatte den milde forbedringen for Grorud, men på et hjørnespark viste Aaron Kiil Olsen (19) spenst og hodekvaliteter av ypperste klasse, og stanget inn 0-3.

– Han er et fysisk monster. Han ser kanskje ikke ut som et monster, men han har så bra fart, og god spenst, sier Isnes.

Målscoreren selv var også godt fornøyd. Han synes det har vært en veldig fin start på tiden i KFUM.

– Moro å få min første scoring for KFUM, jeg håper det kan bli flere. Jeg syns vi leverer en veldig god kamp, og jeg syns det har gått bra i de to første kampene. Mot Kisa holdt vi nullen, og i dag syns jeg også vi klarer oss bra defensivt, sier Kiil Olsen til Dagsavisen.

Slet med å true bakrommet

Men er det noe Grorud har lært oss, så er det at de har moral. Til tross for 3-0 sto de løpet ut, og mot slutten sørget Hassan Yusuf, som kom fra Skeid i vinter, for at det ble nok en nysignering på scoringslista, og at det til slutt endte 3-1.

Det som kanskje overrasket mest, sett med Grorud-øyne, var fraværet av trussel i bakrommet. I tidligere kamper har de ofte hatt stor suksess med dette mot KFUM, og da de korte pasningene ikke satt i første omgang, var det merkelig at de ikke i større grad forsøkte den oppskriften.

En av grunnene kan være at Groruds toppspiss, og største bakromstrussel, Oscar Aga, ikke var med på grunn av en skade. Det skal imidlertid ikke være snakk om noe alvorlig, og seriepremieren den 15. mai står ikke i fare.

Men med Aga borte, var bakromstrusselen det samme.

Men i den andre omgangen ble det bedre.

– Vi klarte ikke å utnytte bakrommet så mye som vi ønsker i første omgang, og vi spiller bort ballen gang på gang, og bli veldig lave som et resultat av det. Men i andre omgang klarer vi det i mye større grad. Vi får gjort noen bytter der Hristov går ut på kant og truer bakrom, Fabian (Ness) truer mer, Bjørn Martin (Kristensen) kommer inn og truer bakrom, og til slutt så får Hassan en scoring der også, det var morsomt, sier Bergo.

Grorud-trener Aksel Bergo. Grorud - KFUM 1-3 (treningskamp). 01.05.2021

Det som ble det Groruds lille glede, ble det lille skåret i gleden for KFUM – naturlig nok.

– Det blir litt sånn med mange bytter, og det blir også en del posisjonsbytter, men det er likevel litt skuffende at vi ikke klarer å holde strukturen, slik vi klarte i store deler av kampen, sier Isnes.

Grorud spiller sin siste treningskamp borte mot Fredrikstad neste lørdag klokka 15.00, KFUMs generalprøve starter en time senere, borte mot Strømmen.


Mer fra Dagsavisen