trikkeligaen

Lyn-treneren fornøyd med mye tross tap: – En veldig god referanse for oss

(Vålerenga – Lyn 3-1) Lyn-trener Tom Stenvoll var på mange måter veldig fornøyd med 3-1-tapet mot Vålerenga, og spesielt det faktum at jentene hans turte å spille sitt eget spill. Også borte mot fjorårets dobbeltmestere.

Kontrastene fra Lyns fasiliteter på Kringsjå og Vålerengas lekegrind på Intility er om mulig enda større enn avstanden på tabellen mellom lagene forrige sesong. Likevel viste Lyn nok en gang at de er en vond torn i siden på storesøster VIF.

– Forskjellen på lagene er kanskje ikke like stor som forskjellen på fasilitetene, for det er litt som at du må klype deg i armen når du kommer ned hit og ser på hvor gode fasilitetene har blitt på Intility. Jeg håper de som faktisk får lov til å bruke denne arenaen virkelig setter pris på det de har her, sier Lyn-trener Tom Stenvoll etter å ha sett sitt lag tapte 3-1 borte mot Vålerenga.

Lyn tidvis bedre enn Vålerenga

Til tross for tapet er det godt mulig at Lyn er mer fornøyd med egen prestasjon, da gjestene fra Kringsjå var langt fra underlegne i dagens kamp. Lyn skapte mange farlige sjanser på kontringer, og hadde også et susende langskudd i tverrliggeren på stillingen 2-1 ti minutter før slutt, så med litt bedre effektivitet kunne resultatet sett annerledes ut.

– Jeg synes Vålerenga er best spillemessig i første omgang, men etter hvilen er vi på høyde med dem og kanskje også bedre til tider de siste 45 minuttene. Vi skaper nok like mange sjanser som dem, så det kunne nok fort endt annerledes resultatmessig, men vi er stort sett fornøyde med det vi presterer selv. Spesielt i den andre omgangen, sier Stenvoll til Dagsavisen.

Lyn-treneren tar derfor med seg mye positivt tilbake til Kringsjå, der laget fortsetter forberedelsene inn mot årets sesong.

– Den kampen her er en kjempefin referanse for oss å få. Det var mest av alt en kamp der vi ønsket å avdekke status for oss selv, og se om vi har noe å bidra med i dette selskapet. Vi ønsker å prege kamper i større grad enn det vi har gjort tidligere, og da må vi tørre å spille vårt spill. Også mot de beste lagene, forteller Stenvoll.

Ønsker å prege kamper i større grad

Mot et nykomponert Vålerenga-lag, som manglet en god del spillere gjennom skader og karantene, skapte Lyn mange sjanser. Laget viste at den enorme kontringsstyrken, som laget også hadde i fjor, bare har blitt bedre og gang på gang tok Lyn sine byrivaler på kontringer. Spesielt bak VIFs backer, som etterlot seg store rom.

– Vi ønsker å spille vårt spill, og selv om vi trolig også kommer til å bli litt straffet for det, mener jeg vi har et godt nok mannskap til at vi skal kunne klare å spille godt mot de fleste lagene i Toppserien. Vi ønsker å fremstå som vi gjorde i den andre omgangen i dag, og de referansene vi tar med oss i dag er noe vi kan jobbe videre med, sier Stenvoll.

Han forteller at laget har vært priviligert som har hatt en stor tropp, der alle har møtt opp på trening, slik at de har fått gjort det beste ut av den vriene oppkjøringen så langt.

– Vi har 26 spillere i stallen, der alle møter opp på hver eneste trening. Det gjør at vi har hatt muligheten til å trene godt hele vinter, i tillegg til at vi jevnlig har fått spilt 11 mot 11 på stor bane og fått konkurrert godt gjennom hele oppkjøringen. Vi har lagt et godt treningsgrunnlag, men vi har ikke fått testet oss mot andre. Det får vi nå gjennom disse øvingskampene, der vi kan nettopp øve på det å være gode og være oss selv også mot god motstand, sier Stenvoll.

– Lyn er et vrient lag å spille mot

Lyn har nå igjen Hønefoss, Kolbotn og Røa før oppstarten av Toppserien 22. mars mot Lillestrøm.

– I dag ville det blitt null poeng, så vi må omsette det gode vi driver med i poeng. Vi har et godt fundament, med mange gode og sultne unge jenter som virkelig vil mye og trener hardt for å bli bedre. I tillegg til det vi allerede er gode på, er det viktig at vi også lærer oss å prege kamper og være gode selv. Da kan det bli en spennende sesong, mener Stenvoll.

På slutten av forrige sesong slo Lyn til med en seier over Vålerenga på Kringsjå, og midtbanespiller Rikke Nygard synes det alltid er vrient å møte et veldig direkte Lyn-lag.

– Lyn skapte en del sjanser, men det var sjanser som vi lot dem skape da vi mistet ballen og ikke var godt nok organisert. Lyn er sånn sett et vanskelig lag å spille mot, siden de lar deg ha så mye ball og er så flinke til å utnytte våre balltap og gå lynhurtig på kontringer, sier Vålerengas Rikke Nygard til Dagsavisen.

Kampfakta:

Treningskamp, kvinner

Vålerenga – Lyn 3-1 (2-0)

Intility Arena

Mål: 1-0 Amanda Andradottir (9.), 2-0 Synne Jensen (21.), 2-1 Emma Iversen s.m (70.), 3-1 Mari Nyhagen (87.)

Vålerenga (4-3-3): Hannah Seabert – Emma Iversen (Jenny Slåtte fra 88.), Emilie Østerås, Dejana Stefanovic, Janni Thomsen – Amanda Andradottir, Rikke Nygard (Mari Nyhagen fra 80.), Ylinn Tennebø – Synne Jensen, Elise Thorsnes, Rikke Madsen (Celin Ildhusøy fra 56).

Lyn (4-3-3): Kirvil Sundsfjord – Josefine Birkelund (Christina Osnes-Ringen fra 63.), Joanna Bækkelund, Maja Nordahl Emilie Closs – Laura Gashi, Anna Palm (Emma Godø fra 66.), Una Søyland – Sofie Tunes, Kristin Haugstad, Cathinka Tandberg (Julie Jorde fra 71.).

Gult kort: Celin Ildhusøy, Vålerenga.

Mer fra Dagsavisen