Fotball

Glesnes og Union mot mesterligasemifinale

Tidligere Godset-kaptein Jakob Glesnes og hans Philadelphia Union tok et kjempesteg mot semifinale i Concacafs mesterliga i fotball med 3-0-seier borte mot Atlanta United tirsdag.

Seieren gir Union en kjempefordel før returkampen neste uke. Glesnes spilte hele kampen i gjestenes midtforsvar og var involvert i det første målet.

Kacper Przybylko scoret de to første målene og serverte Anthony Fontana åpent mål på det tredje, men den største helten var Atlanta-keeper Andre Blake, som radet opp kjemperedninger da hjemmelaget presset og skapte sjanse på sjanse.

Han hadde berget laget sitt fem ganger da Union tok ledelsen i det 57. minutt. På et hjørnespark fra høyre stupte Glesnes fram ved nærmeste stolpe. Han var kanskje borti ballen, kanskje ikke, men forsøket lurte iallfall hjemmeforsvaret, og inne i målgården trengte Przybylko bare å sette fram foten.

Returkampen spilles 5. mai. Vinneren møter Portland Timbers eller mexicanske América i semifinalen.