trikkeligaen

Fredheim Holm i lovende KFUM-comeback

(Ullensaker/Kisa - KFUM Oslo 0-0). Daniel Fredheim Holm gyver på enda en sesong i KFUM. Lørdag gjorde han comeback etter skade og spilte i en omgang i en kamp hjemmelaget burde avgjort.

Lørdagens opptur for KFUM var assistenttrenerens comeback, mens nedturen var Moa Mahnins unødvendige røde kort ti minutter før slutt. En ettersleng mot Petter Hokstad ga Mahnin direkte rødt, og dermed er han temmelig sikkert ute av serieåpningen borte mot Jerv 15. mai.

Synd for Mahnin, som framsto som en av KFUMs beste spillere denne lørdagen.

- Jeg snakket litt med dommerne etter kampen, så får vi se hva de skriver i sin rapport. Moa var vel litt sliten i hodet etter å ha fått mange etterslenger i løpet av kampen. Men har har hatt en veldig god treningsvinter md oss og var god i denne kampen, sier trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Mange på skadelista

De som vil analysere årets KFUM-utgave trenger ikke bruke så mye tid på denne kampen. En hel sentrallinje er ute med skader og det preget kampen. KFUM fikk sin første sjanse i siste spilleminutt da Alagie Sanyang nesten klarte å utnytte en keepertabbe fra hjemmelaget. Lagets første corner kom etter 70 minutter …

For det var mye ungt i dette KFUM-laget som spilte sin første treningskamp for sesongen. 18-åringen Aksel Potur fikk sin A-lagsdebut etter at han ble hentet opp i A-stallen i forrige måned. Han var aktiv og løpsvillig. Etter pause fikk vi se juniorene Jens-Herman Haukeland (04-modell) og Kristian Aarstad (05-modell), sistnevnte altså 20 år yngre enn Fredheim Holm.

- Moro å se at unggutta trøkker til når de får sjansen. Jeg mener vi stilte med et mannskap som kunne slå Ull/Kisa. Vi skapte ikke så mye, men jeg hadde mest fokus på struktur, men vi ga fra oss ballen litt for tidlig i egne angrep. Også har vi to gode keepere som hindret baklengsmål, sier Isnes.

Trodde han måtte legge opp

35-åringen startet sentralt bak spissene, var ikke like bevegelig som vi har sett ham før, men det vil komme. Og overblikket kan ingen ta fra Fredheim Holm. Hans eneste mulighet i kampen var på et frispark fra 17 meter rett før pause, men skuddet gikk i muren og returen fra Fredheim Holm selv over.

Lårskaden han pådro seg i fjor sommer ble oppfattet som så alvorlig at karrierestopp ikke var usannsynlig. Han mistet hele høstsesongen. Og den var lang.

Ull/Kisa tilhører Viken fylke og har ikke fått trene vanlig før for to uker siden. Forrige helt tapte de 1–4 for Fredrikstad.

De to keeperne best

Men deres nye trener Sindre Tjelmeland fikk se laget sitt vinne sjansestatistikken 6-1, så kan han ergre seg at ingen klarte sette ballen bak de gode KFUM-keeperne John Alexander Pedersen (1. omgang) eller Knut-Andre Skjærstein (2. omgang).

Nærmest scoring var tilveksten fra Skeid, Henning Tønsberg Andresen, som dundret ballen i tverrliggeren etter 17 minutters spill.

KFUM startet med fem av spillerne som startet siste seriekamp mot Raufoss (tap 4-5) i desember. Nå har Jørgen Isnes kort tid på seg for å sette sammen det laget som forventes å kjempe om kvalifisering for opprykk. Aaron Kiil-Olsen (ny fra Bærum) fikk prøve seg som midtstopper og kan i hvert fall være stolt over at laget holdt nullen.

Og disse spillerne vil styrke laget når de er tilbake fra sine skadehistorier: Stian Sortevik, Jørgen Hammer, Jesper Taaje, Mansour Gueye, Bilal Njie, Robin Rasch, Juba Moula for å nevne noen.

Neste treningskamp for KFUM er mot Grorud, som spilte 2-2 mot Strømmen lørdag.

Treningskamp lørdag:

Ullensaker/Kisa – KFUM Oslo 0–0

Jessheim stadion: Ingen tilskuere, ingen presse.

Dommer: Stian Sletner, Rustad.

Rødt kort: Mohamed Mahnin, KFUM Oslo

KFUM startet slik: John Alexander Pedersen - Keivan Ghaedamini, Aaron Kiil Olsen, Dadi Gaye, Fredrik Dahl - Remi Andre Svindland, Mohammed Mahnin - Daniel Fredheim Holm - Håkon Helland Hoseth, Alagie Sanyang, Aksel Potur.

Etter pause kom disse inn: Knut-Andre Skjærstein (keeper), David Tavakoli, Kristian Aaarstad, Jens-Herman Haukeland.