trikkeligaen

Stopperduoen stanget Fagermo og Vålerenga til seier

(Vålerenga – Sarpsborg 2-1 (1-0)) Ivan Näsberg og Jonatan Tollås Nation skal holde tett for VIF i 2021. Onsdag tok de seg like godt av scoringsjobben også.

I hodeduell med Bjørn Inge Utvik kjempet Näsberg inn 1-0 seks minutter før pause i treningskampen mot Sarpsborg, etter en corner fra venstre. Bortelagets keeper Anders Kristiansen var på ballen og slo den ut, men dommer Ola Hobber Nilsen og hans assistentdommer mente den hadde vært over streken. Dermed kunne Näsberg juble med lagkameratene.

Veteranen Tollås Nation, som ble byttet inn for nettopp Näsberg ved pause, doblet et drøyt kvarter før full tid. Steffen Lie Skålevik ordnet et trøstemål for sarpingene på overtid, men VIF kontrollerte inn seieren. Dermed ble det et godt resultat for Vålerenga og trener Fagermo.

Målscorer Ivan Näsberg er fornøyd med det laget presterte.

– Jeg synes vi spiller en solid og bra kamp, sier 24-åringen til Dagsavisen.

– Det ble litt «hawaii» og fram og tilbake til tider. Men alt i alt en god kamp av oss, legger han til.

Goalgetter?

Han peker på flere faktorer til at sarpingene ble senket.

– Vi fortsetter å gjøre det vi har jobbet med i vinter. Vi presset dem høyt. Vi holdt laget samlet. Og så har vi «krydder» på topp som kan gjøre det lille ekstra, sier midtstopperen.

– Du scoret i dag. I fjor scoret du mot Rosenborg i serien, som dere møter i premieren i år. Har du blitt en goalgetter nå?

– He, he, he. Goalgetter og goalgetter.. I dag hadde jeg marginene litt på min side. Men det handler om å være der ballen dukker opp i boksen. Det har jeg ennå en god vei å gå.

– Var ballen over linja på 1-0-målet, forresten?

– Jeg mener den var inne, ja. For min del synes jeg den så langt inne ut, sier han.

Ambisiøs Näsberg

– Du hadde en sterk sesong i fjor, og ble etter hvert koblet til klubber i utlandet. Hva tenker du om det? Hvilke ambisjoner har du?

– Så klart, alle spillere vil prøve å bli så god som mulig. Men nå er jeg i VIF, og her trives jeg, svarer han.

– For egen del er jeg meget sulten på å fortsette å utvikle meg som spiller. Og jeg vil at laget skal ta nye steg. Vi er ikke mett på fjoråret, ikke i det hele tatt, forsikrer han.

Näsberg kommer med ros til stoppertalentet Brage Skaret, som startet onsdagens kamp.

– Der har Vålerenga et veldig bra talent. Brage er pliktoppfyllende, og han er bra med ball i tillegg, sier Näsberg.

Onsdagens oppgjør gikk for øvrig for helt tomme tribuner på grunn av koronarestriksjonene. Heller ikke pressen slapp inn portene på Intility Arena.

Vålerenga tok kontrollen fra start av i oppgjøret. Kantspillerne Aron Dønnum og Amor Layouni var begge friske for hjemmelaget, og begge skulle få sine muligheter underveis.

Protesterte, men fikk ikke gehør

Fotrappe Rashad Muhammed var et uromoment for gjestene, men VIF-forsvaret tøylet Sarpsborg-angriperen relativt greit oppgjøret gjennom – selv om Muhammed fikk noen gode muligheter. Blant annet etter ti minutter, da han kom til skudd fra god posisjon. VIF-keeper Kristoffer Klaesson var imidlertid kjapt nede og avverget scoring.

Amor Layouni fikk en kjempemulighet etter corner fra venstre i det 18. spilleminutt. Vingens avslutning fra fem meter ble imidlertid klarert med nød og neppe av en Sarpsborg-forsvarer.

VIF lyktes uansett med høyt, aggressivt press. Etter en drøy halvtime fikk vertene en gigantmulighet etter gjenvinning av debutant Tobias Christensen høyt i banen. Vidar Örn Kjartansson fikk en gyllen mulighet fra 15 meter, men skjøt rett på keeper. Aron Dønnum fikk etter hvert en sjanse på returen, men Sarpsborg-forsvarerne fikk kastet seg foran og blokkert.

Til slutt skulle VIF-spillerne få juble. Nevnte Layouni fikk avsluttet fra skrått hold og ordnet corner seks minutter før hvilen. Deretter headet nevnte Näsberg inn 1-0, selv om gjestene protesterte. Näsberg fikk seg en smell på trening tidligere denne uka, men spilte likevel fra start onsdag.

Bytter

I pausen gjorde Fagermo flere bytter. Henrik Udahl, Osame Sahraoui og Jonatan Tollås Nation kom inn. Også gjestene gjorde flere bytter etter hvert, noe som preget kampbildet.

VIF-nykommer Udahl kunne fått seg en scoring umiddelbart. I det 47. minutt fikk han ballen på kloss hold foran kassen, men avslutningen gikk rett på Kristiansen i sarpingenes mål. Like i etterkant curlet Dønnum ballen i stolpen og ut.

Men VIF skulle få mer nettsus. Jonatan Tollås Nation fikk en enkel oppgave i å heade inn 2-0 etter at en ball hadde fått sprette inne i boksen på corner. Felix Horn Myhre slo for øvrig begge hjørnesparkene som førte til nettsus for VIF. Myhres kontrakt utløper til sommeren, og fortsatt er det ingen avklaring rundt fotballframtiden.

Noen minutter i forkant av 2-0 til VIF burde gjestenes Steffen Lie Skålevik ha utlignet, men spissen satte ballen svakt over på nesten blank gåll.

Oslo  20190414.
Vålerengas Jonatan Tollås Nation under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Intility Arena søndag.

På overtid gjorde Skålevik litt opp for sin feil da han reduserte på corner, men det var det siste som skjedde i matchen. Nå kan Dag-Eilev Fagermo og VIF se fram mot ny treningskamp allerede førstkommende søndag. Da kommer Jerv på besøk til Intility.

---

Vålerenga - Sarpsborg 2-1 (1-0)

Intility Arena

Dommer: Ola Hobber Nilsen

Mål: 1-0 Ivan Näsberg (39), 2-0 Jonatan Tollås Nation (74), 2-1 Steffen Lie Skålevik (90)

Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Felix Horn Myhre (Oskar Opsahl fra 83. min.), Brage Skaret, Ivan Näsberg (Jonatan Tollås Nation fra 46.), Sam Adekugbe – Henrik Bjørdal (Sakarias Opsahl fra 62.), Fredrik Oldrup Jensen (Mathias Emilsen fra 62.), Tobias Christensen (Seedy Jatta fra 62.) – Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson (Henrik Udahl fra 46.), Amor Layouni (Osame Sahraoui fra 46.)