Fotball

Juventus-sjefen erkjenner at superliga-drømmen er over

Juventus-styreformann Andrea Agnelli vedgår at det ikke lenger er realisme i planene om en europeisk superliga i fotball.

Den italienske fotballtoppen legger onsdag ikke skjul på at prosjektet han selv har vært en viktig del av har mislyktes.

På spørsmål fra Reuters om det fortsatt er håp om at superliga-planene kan bli realitet, svarer Agnelli:

– For å være ærlig er det åpenbart ikke tilfellet.

Uttalelsen står i skarp kontrast til kommentarene Juventus-toppen kom med natt til tirsdag. Da var det kjent at de seks engelske klubbene som skulle være en del av prosjektet hadde trukket seg.

– Det foreligger en blodspakt mellom klubbene, så vi gjennomfører. Dette prosjektet har 100 prosent sannsynlighet for suksess, sa Agnelli til avisen La Repubblica.

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham, Arsenal og Chelsea trakk seg tirsdag fra superligaen. Dermed sto Juventus, Milan, Inter, Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid tilbake som medlemmer i prosjektet.

Aksjene stupte

Juventus-aksjen sank med mer enn ti prosent etter at planene om en europeisk superliga i fotball kollapset.

Dermed fulgte den i fotsporene til Manchester United-aksjen som allerede tirsdag opplevde et markant fall på New York-børsen.

Juventus-aksjen nådde sitt høyeste nivå siden september etter at Super League-planene ble lansert natt til mandag. Tirsdag og onsdag ble oppgangen etterfulgt av et kraftig fall.

Det kom i kjølvannet av at de seks engelske klubbene som skulle deltatt i superligaen trakk seg fra prosjektet tirsdag kveld. Beslutningen ble tatt etter at de i to dager hadde blåst orkan rundt planene.

Juventus-aksjen falt allerede tirsdag 4,23 prosent på Milano-børsen, og i morgentimene onsdag var den ned ytterligere 10,77 prosent.

Manchester United-aksjen falt tirsdag med seks prosent på New York-børsen. Dermed var den brått tilbake på samme nivå som før Europa League-prosjektet ble lansert.


Mer fra Dagsavisen