Fotball

Milner og Bamford tok avstand til superligaen da Leeds hindret Liverpool-seier

(Leeds – Liverpool 1-1) Diego Llorente stanget inn utligningen i sluttminuttene og sørget for ett Leeds-poeng mot Liverpool i Premier League mandag. Kampen endte 1-1.

Sadio Manés scoring etter en drøy halvtime i første omgang så lenge ut til å skille lagene, men Leeds-spillerne fikk til slutt uttelling etter å ha levert en meget solid annen omgang.

Både før og etter kampen lå imidlertid fokuset på de nye planene om en europeisk superliga. Liverpool er en av initiativtakerne. Anfield-veteranen James Milner flagget sitt syn etter kampslutt.

– På samme måte som alle andre har jeg spørsmål. Jeg kan bare si min mening, og jeg liker det ikke, så forhåpentligvis skjer det ikke. Jeg kan forestille meg alt som er sagt om dette, og jeg er nok enig med mye, sa han til Sky Sports.

Leeds-spissen Patrick Bamford var på samme linje.

– Vi er som fansen. Jeg kan ikke tro det, og jeg vet ikke hva som kommer til å skje. Vi er i sjokk, sa han – og la til:

– Ut fra det jeg har sett, har jeg ikke sett én supporter som er fornøyd, og fotballen handler i bunn og grunn om fansen. Uten fansen er ikke fotballen noen ting, sa han.

Nummer seks

Også Liverpool kom til gode muligheter. Manager Jürgen Klopp valgte å hvile Mohamed Salah fra start, men sendte egypteren på banen det siste kvarteret. Fem minutter før full tid avsluttet innbytteren rett på utsiden av stolpen.

Gjestenes 1-0-scoring kom etter en halvtime i første omgang da Mané satte ballen i tomt mål etter å ha blitt spilt fram av lagkamerat Trent Alexander-Arnold.

Det ene poenget betyr at Liverpool ligger på sjetteplass i Premier League. Chelsea og West Ham på plassene foran har henholdsvis ett og to poeng mer. Chelsea har i tillegg én kamp mindre spilt.

Leeds er nummer ti og ser ut til å ende sesongen som middelhavsfarer.

Leeds-markering

Før kampstart varmet Leeds-spillerne opp iført T-skjorter med påskriften «Fortjen det» på fronten. På ryggen sto det «Fotballen er for fansen». T-skjortene var også merket med Champions League.

Markeringen var en klar melding til superliga-initiativtakerne. Det har blitt argumentert med at de aktuelle klubbene vil berike seg selv ekstra, uten å dele med resten av fotballpyramiden.

Liverpool-manager Jürgen Klopp sa i et intervju med Sky Sports at han ikke liker superliga-planene. Samtidig ergret det tyskeren at de nevnte T-skjortene også hadde funnet veien til bortelagets garderobe.

– Dersom noen tror at de må minne oss på at vi trenger å fortjene å spille i mesterligaen, er det en vits og noe som gjør meg sint, sa han.

Etter kampen gjentok han kritikken, og understreket at verken han eller spillerne skal måtte hefte ved beslutningene som er tatt. Klopp opplyste videre at han selv var uvitende til planene før søndag.

Premier League mandag, 32. runde:

Leeds – Liverpool 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Sadio Mané (31), 1-1 Diego Llorente (87).

Dommer: Anthony Taylor.

Gult kort: Stuart Dallas, Ezgjan Alioski, Leeds, Roberto Firmino, Liverpool.

Lagene:

Leeds (4-1-4-1): Illan Meslier – Luke Ayling, Diego Llorente, Pascal Struijk, Ezgjan Alioski (Mateusz Klich fra 79.) – Kalvin Phillips – Hélder Costa (Ian Poveda fra 67.), Stuart Dallas, Tyler Roberts (Pablo Hernández fra 86.), Jack Harrison – Patrick Bamford.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Ozan Kabak, Andy Robertson – Thiago, Georginio Wijnaldum, James Milner – Diogo Jota (Alex Oxlade-Chamberlain fra 81.), Roberto Firmino, Sadio Mané (Mohamed Salah fra 71.).