West Ham-kollaps sørget for 3-2-seier til Newcastle

Fire marerittminutter for West Ham før pause endte med rødt kort og to baklengsmål. Selv med to scoringer av gjestene i 2. omgang, tok Newcastle alle poengene.

Etter en nokså tam start fra begge lag på St. James’ Park, kollapset det totalt for David Moyes’ mannskap like før pause.

Newcastles Allan Saint-Maximin stormet fram i banen etter en fryktelig berøring fra Craig Dawson og fyrte av et skudd langs bakken mot West Ham-buret. Issa Diop var uheldig i klareringen, fintet ut Lukasz Fabianski og sendte ballen i eget nett. Vondt ble til verre da Dawson ble sendt i garderoben for en stygg forseelse i oppspillet til målet.

Bare minutter senere klønet Fabianski det til i egen boks etter et hjørnespark, og ballen datt i beina til Joelinton. 2-0 til Newcastle.

Men West Ham slo tilbake etter hvilen. Med under 20 minutter igjen av kampen feide Jared Bowen ballen inn i feltet, der Diop raget høyest og stanget inn reduseringen.

Comeback

Sju minutter senere lå ballen nok en gang i nettet bak Martin Dúbravka. Dommer Kevin Friend pekte på straffemerket etter at ballen traff hånden til Ciaran Clark. Formsterke Jesse Lingard var iskald fra 11 meter og banket inn utligningen.

Jubelen ble raskt stilnet i West Ham-leiren da Newcastles superinnbytter Joe Willock sørget for 3-2 og seier like etterpå.

Kampen om topp fire-plassering i Premier League tilspisser seg. Vinner Liverpool og Chelsea sine kamper denne runden, er West Ham nede på sjetteplass.