Messi-dobbel da Barcelona vant cupen for 31. gang

Lionel Messi scoret de to siste målene da Barcelona knuste Athletic Bilbao 4-0 i den spanske cupfinalen lørdag. Athletic fikk sitt annet finaletap på to uker.

Det var de to mestvinnende klubbene i Copa del Reys historie som møttes til finale i Sevilla. Barcelona tok sin 31. tittel. Athletic Bilbao har vunnet cupen 23 ganger, men forrige triumf var helt tilbake i 1984.

Laget har hatt to muligheter til å rette på det denne måneden. 3. april ble den utsatte finalen fra forrige sesong omsider spilt. Et straffespark i det 63. minutt ga Real Sociedad 1-0-seier i det baskiske nabooppgjøret.

Lørdag var Athletic Bilbao tilbake på samme stadion i Sevilla for å møte Barcelona i denne sesongens finale. Igjen var kampen målløs i en time, men så raknet det for baskerne.

Antoine Griezmann satte inn ledermålet med assist fra Frenkie de Jong, som to minutter senere nikket inn Jordi Albas innlegg til 2-0.

Så var det Messis tur, med scoringer i det 63. og 72. minutt.

Det var Barcelonas første tittel siden seriegullet for to år siden. Dermed kunne Ronald Koeman løfte sin første pokal som trener i klubben.

Barcelona vant cupen for femte gang på de sju siste sesongene.